Nalazite se
Članak
Objavljeno: 22.08.2019. 14:49

Skybot F-850 

VIDEO: Na ISS stiže ruski robot Fedor terminator

Rusija je na ISS poslala humanoidnog robota koji između ostaloga zna pucati iz pištolja.

VIDEO: Na ISS stiže ruski robot Fedor terminator

Ako jednog dana roboti na Zemlji preuzmu stvar u svoje ruke, mislite da biste spas mogli potražiti u svemiru? Teško se varate, jer su se roboti već odavno udomaćili na ISS-u, a sada im se pridružuje novi koji djeluje najopasnije od svih.

Ruska svemirska agencija Roscosmos u svemir je uspješno lansirala Soyuz-2.1a raketu sa Soyuz MS-14 kapsulom koja će se 24. kolovoza spojiti na Međunarodnu svemirsku postaju i dovesti razne potrepštine, hranu, piće, znanstvenu opremu, eksperimente, lijekove i Skybot F-850 humanoidnog robota s nadimkom Fedor, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Osnovna svrha robota je izvođenje opasnih zadaća u svemirskim uvjetima, uključujući svemirske šetnje, no nama ja najpoznatiji po videu iz 2017. godine u kojem smo ga mogli vidjeti kako vježba pucanje iz dva pištolja i vozi auto.

Mada je Fedor najbliži onome što bi se moglo očekivati od jednog terminatora, Roscosmos tvrdi da se neće razvijati za potrebe ratovanja, već isključivo za operacije spašavanja, rad na opasnim mjestima i svemirske misije.

Fedor bi na ISS-u trebao provesti dva tjedna, nakon će se vratiti na Zemlju kapsulom Soyuz. Nadamo se da nikoga na ISS-u neće terminirati.

Vezani sadržaji
Ključne riječi ISS Robot Roscosmos Skybot F-850 Fedor
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->