Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Ruski svemirski robot uči pucati
Članak
Objavljeno: 16.04.2017. 13:05

F.E.D.O.R. 

VIDEO: Ruski svemirski robot uči pucati

F.E.D.O.R. bi uskoro mogao hodati Mjesecom no iskreno se nadamo da neće pucati po astronautima.

VIDEO: Ruski svemirski robot uči pucati

Rusija već duže vrijeme razvija svoju inačicu robota za ekstremne uvjete pod nazivom F.E.D.O.R. (Final Experimental Demonstration Object Research), koji bi 2021. godine trebao krenuti na solo misiju u svemir, te eventualno prošetati Mjesecom.

Mada Rusi navode da se ne radi o ratnim stroju, terminatoru, već robotu namijenjenom za istraživanja svemirskih tijela u Sunčevom sustavu, predstavili su ga u jednoj ulozi koja nam pomalo spušta trnce niz kralježnicu. Točnije rečeno, doveli su ga na poligon na kojem se ispituju autonomni ratni roboti i autonomni borbeni strojevi svih vrsta i veličina, naoružali ga pištoljima i testirali u pogađanju meta, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

"Mi ne stvaramo terminatora, već umjetnu inteligenciju koja će biti od velike praktične koristi na mnogim poljima", piše zamjenik premijera Ruske federacije Dimitrij Rogozin na svojem Twitter profilu. Uz svoj tweet Rogozin je pokazao video u kojem Fedor puca iz pištolja, čime nas baš nije uvjerio će se robotska platforma koristiti isključivo za svemirska istraživanja, no to su klasična zveckanja oružjem na koja smo već navikli od političara iz SAD-a i Rusije.    

Mogli bismo samo dodati da je sreća što su ratni roboti još uvijek puno skuplji i manja potrošna roba od ljudi.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Robot svemir Rusija F.E.D.O.R. pucanje
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam