Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.12.2015. 14:29

Google Search 

Što su Hrvati najviše guglali 2015.

Najveća svjetska tražilica objavila godišnju listu najtraženijih pojmova koji su se pretraživali u Hrvatskoj.

Što su Hrvati najviše guglali 2015.

Google je danas objavio svoju 15. godišnju listu najtraženijih pojmova, koja se temelji na pretragama hrvatskih korisnika tijekom 2015. godine.

Nažalost, Google za Hrvatsku nije objavio detaljne statistike s postocima pretraga, niti je predstavio općeniti poredak najtraženijih pojmova, već je pretrage podijelio po kategorijama. Stoga možete saznati koji su se događaji, ljudi i TV emisije pretraživali, te što su Hrvati najčešće tražili upisivanjem "što je", "kako" i "gdje je".

google pretrage

 

Što se tiče pretraga na globalnoj razini, tijekom protekle godine uvjerljivo najviše su se pretraživali pojmovi vezani uz teroristički napad u Parizu (nažalost) s više od 897 milijuna upita. S više od 406 milijuna upita pretraživala se 87. dodjela nagrade Oscar, dok je 323 milijuna puta pretraživano Svjetsko prvenstvo u Kriketu, te u Ragbiju (246 milijuna), a 155 milijuna upita je vezano uz novi nastavak filma Ratovi zvijezda.

Brojku od 100 milijuna pretraga je ostvarilo i pretraživanje poznatih ličnosti koje su nas napustile prošle godine (123 milijuna), a Svjetsko nogometno prvenstvo za žene je ostvarilo također solidnih 113 milijuna upita. 

google pretrage svijet

 

Više informacija o najtraženijim pojmovima na Google tražilici diljem svijeta možete pronaći na ovoj poveznici, a prigodni Googleov film o rezultatima pretraga tijekom 2015. godine pogledajte ovdje. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->