Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.12.2017. 10:59

Pretraživanje 2017. 

VIDEO: Hrvati su najviše guglali DIP

Googleove statistike pretraživanja ukazuju da su u Hrvatskoj najpopularnija tema izbori.

VIDEO: Hrvati su najviše guglali DIP

Nije tajna da Hrvatiobožavaju izbore. Politikom se (kao i nogometom) bavi svaki građanin RH i ako dobijete želju s nekim komunicirati u kafiću, na gablecu ili na tržnici, pokretanjem političke teme uvijek ćete si stvoriti veliki broj sugovornika pa vam nikada neće biti dosadno. Tu činjenicu potkrepljuje i novi izvještaj Googlea (Google Trends) pod nazivom "2017. godina u pretraživanju", iz kojeg možete vidjeti da se u najpopularnijoj tražilici kod nas najviše pretraživao pojam DIP (Državno izborno povjerenstvo). Mada smo u ovoj godini imali samo lokalne izbore, građanima je očito jako stalo do toga tko će biti članovi predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i općinski načelnici, gradonačelnici, župani i njihovi zamjenici.

Drugi najpretraživaniji pojam kod Hrvata bila je hit pjesma Despacito, a iz nje slijede Wimbledon, Eurosong i Rukometno prvenstvo.

Što se tiče najpretraživanijih događanja, na vrhu su dakako izbori, a slijede Wimbledon, Eurosong, Rukometno prvenstvo i Eurobasket, dok smo u pretraživanju filmova najviše tražili La La Land, a iza njega Samo nebo zna, Wonder Woman, Justice League i Blade Runner.

Što se tiče najpretraživanijih pojmova na razni čitavog svijeta, na prvom mjestu je Hurricane Irma, uragan koji je velikom dijelu našeg planeta utjeravao strah u kosti, dok iz njega slijede iPhone 8, iPhone X, Matt LAuer i Meghan Markle. Što se tiče kategorije globalnih vijesti, Irma je i tu na čelu pretraga, a na drugom mjestu se našao Bitcoin, koji je tijekom ove godine dosizao nevjerojatne vrijednosti, pa je u trenutku pisanja ovog teksta vrijedio 16.545 dolara (105.574 kn).

U kategoriji potrošačke elektronike, Google je najviše bio zasut upitima za iPhone 8, iPhone X,Nintendo Switch, Samsung Galaxy S8 i Xbox One X, a u kategoriji sporta na prvom mjestu je bio Wimbledon, iza kojeg slijede Super Bowl, Mayweather vs McGregor boksački meč, Tour de France i World Series. Na svjetskoj listi top pretraživanja filmova, na vrhu se nalazi IT, iza kojeg slijede Wonder Woman, Beauty and the Beast, Logan i Justice League.

Globalni ljubitelji glazbe najviše su pretraživali Arianu Grande, Linkin Park, Lady Gagu, Mariah Carey i Eda Sheerana, a vrijedni Google nam je otkrio i da smo u kategoriji hrane najviše pretraživali recepte za pileća prsa. Dobar tek!

Googleov video s trendovima pretraživanja u 2017. godini možete pogledati ovdje.

 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->