Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.03.2023. 15:39

Bard 

Google otvorio pristup Bard AI chatbotu

Korisnici u SAD-u i Velikoj Britaniji već mogu isprobati komunikaciju s Bardom, a mi ćemo se morati strpjeti još neko vrijeme.

Google otvorio pristup Bard AI chatbotu

Otkako je u veljači predstavio svoj Bard AI, kojim želi konkurirati ChatGPT-u, Google je radio na poboljšanju odgovora chatbota, nakon što se blamirao s dezinformacijama u svojoj demonstraciji na Twitteru.

U svojem postu na službenom blogu, potpredsjednica proizvoda Sissie Hsiao i potpredsjednica istraživanja Eli Collins pozvale su ljude da se prijave na bard.google.com.

Tvrtka je rekla da će početi pružati pristup korisnicima u SAD-u i Velikoj Britaniji, no da planira skoro širenje na više zemalja i jezika. U trenutku pisanja ovog članka, korisnici iz Hrvatske još ne mogu isprobati Bard AI.

Slično kao što možete s ChatGPT-om ili Microsoftovim Bing AI-jem, moći ćete razgovarati s Bardom, koristeći prirodni jezik. "Mogli biste pitati Barda savjet kako postići svoj cilj čitanja više knjiga ove godine, da vam objasni kvantnu fiziku jednostavnim riječima ili potakne vašu kreativnost opisivanjem objave na blogu", napisale su Hsiao i Collins.

BARD 2

Na temelju snimaka zaslona uključenih u blog post, Bardovo sučelje izgleda prilično slično Bing AI-u, uz nekoliko ključnih razlika. Na dnu svakog odgovora, Googleova verzija nudi četiri gumba: palac gore, palac dolje, strelicu za osvježavanje i gumb s natpisom "Google it". Postoji i opcija u gornjem desnom kutu odgovora koja kaže "Pogledaj druge skice". Bing AI ih nema, već umjesto toga koristi prostor ispod svakog odgovora kao područje za citate izvora.

Dok Bing AI radi na OpenAI-jevom GPT-4, Bard pokreće "lagana i optimizirana verzija" Googleove umjetne inteligencije LaMDA, a tvrtka je rekla da će "s vremenom biti ažurirana s novijim, sposobnijim modelima".

Traka za unos na dnu zaslona također ima nekoliko razlika. Bard ima simbol mikrofona na kraju, što znači da bi mogao biti podržan sustav pretvaranja govora u tekst, što Bing također ne podržava.

Također je vrijedno napomenuti da se ispod Bardovog tekstualnog polja nalazi redak napisan sitnim slovima koji glasi "Bard može prikazati netočne ili uvredljive informacije koje ne predstavljaju Googleovo stajalište", čime se očito želi ograditi od glupih ili netočnih odgovora.

Nadamo se da nećemo morati dugo čekati da dođemo u priliku isprobati Barda i usporediti ga s ChatGPT-om.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google chatbot Bard
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->