Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.03.2023. 10:53

Snapdragon 7+ Gen 2 

Novi Snapdragon stiže u srednju klasu telefona

Qualcomm kaže da bi se Snapdragon 7+ Gen 2 platforma mogla naći još ovaj mjesec u telefonima srednje klase.

Novi Snapdragon stiže u srednju klasu telefona

Qualcomm je najavio novu mobilnu platformu Snapdragon 7+ Gen 2 za koju kaže da pruža potpuno nova vrhunska iskustva, među kojima ističe iznimne CPU i GPU performanse za gaming, dinamičnu fotografiju pri slabom osvjetljenju, 4K HDR video, iskustva poboljšana umjetnom inteligencijom te 5G i Wi-Fi povezivost velike brzine.

Snapdragon 7+ Gen 2 koristi Qualcomm Kryo CPU koji ima vršne brzine do 2,91 GHz, odnosno 50 posto bilje u odnosu na prijašnju inačicu, dok Qualcomm Adreno GPU pruža 2x poboljšane performanse. Također kažu da Snapdragon 7+ Gen 2 postiže do 13% poboljšanu energetsku učinkovitost u cijelom sustavu, a AI je na uređaju integriran u cijelu platformu.

Kao što je svima jasno, ova platforma nije tako moćna kao Snapdragon 8 Gen 2, što znači da će se naći u telefonima srednje klase kojima će pružiti neke značajke flagshipova.

Jedna od novih značajki je upscaling podrška za AI Super Resolution koja će, kako kažu, povećati vizualne prikaze igre i fotografije s 1080p na 4K rezoluciju.

Snapdragon7G2

Gamerima će također dobro doći volumetrijsko renderiranje, koje dodaje grafiku čestica poput magle i dima, dok bi sjenčanje s automatskom promjenjivom brzinom trebalo pomoći u poboljšanju performansi renderiranjem sadržaja koji je u fokusu u punoj razlučivosti i ograničavanjem pozadine scene na nižu razlučivost.

Čipset podržava snimanje fotografija do 200 MP, zajedno s HDR video snimanjem s trostrukom ekspozicijom s dvije kamere u isto vrijeme. Zahvaljujući 18-bitnoj Triple ISP podršci, lakše ćete snimiti bolje slike pri vrlo slabom osvjetljenju.

Qualcomm kaže da uređaji koji koriste Snapdragon 7+ Gen 2 mogu snimiti 30 slika i spojiti njihove najbolje dijelove u jednu snimku kako bi vam pružili svjetlije, jasnije i šarenije fotografije.

Što se tiče povezivanja, tu je podrška za 4G i 5G dual SIM, uz brzine preuzimanja do 4,4 Gbps preko podatkovne mreže zahvaljujući novom X62 5G modemu. Što se tiče WiFi-a, Qualcomm kaže da će Snapdragon 7+ Gen 2 omogućiti brzine preuzimanja do 3,6 Gbps.

Qualcomm navodi da će prvi uređaji koji će koristiti novi čipset biti predstavljeni još tijekom ovog mjeseca, no ne precizira o kojim se modelima radi.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->