Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.03.2023. 12:32

Baidu 

ERNIE Bot je kineski odgovor na ChatGPT

Baiduova umjetna inteligencija je namijenjena kineskom tržištu no još nije spremna za javno korištenje.

ERNIE Bot je kineski odgovor na ChatGPT

Robin Li, CEO tvrtke Baidu, na događanju u Pekingu je predstavio mogućnosti AI chatbota pod nazivom ERNIE Bot, koji po njegovim riječima predstavlja ekvivalent ChatGPT chatbota kojeg ja razvio OpenAI uz potporu Microsofta.

Li je na prezentaciji rekao da ova verzija ERNIE Bota ima mogućnosti bliske GPT-4, posljednjoj iteraciji OpenAI-jevog velikog jezičnog modela koji je objavljen prije samo nekoliko dana.

Također je rekao da ERNIE sadrži 550 milijardi činjenica u svom grafikonu znanja, ali uglavnom su fokusirani na kinesko tržište. To znači da vam možda neće moći odgovoriti na neka specifična pitanja vezana za određene stvari izvan regije. Međutim, ERNIE Bot ima mogućnost odgovoriti korisniku audio odgovorima na različitim kineskim dijalektima, a također može generirati slike i videozapise iz kineskog teksta.

Tijekom svoje demonstracije na događaju, chatbot je mogao sažeti kineski znanstveno-fantastični roman i dati prijedloge o tome kako nastaviti pisati knjigu ako bi se proširila. Također je mogao imenovati glumce u svojoj filmskoj adaptaciji, usporediti njihove visine i zaključiti tko je od njih viši. U drugoj demonstraciji, mogao je predložiti imena za visokotehnološku uslužnu tvrtku za mala i srednja poduzeća, napisati slogane za nju i čak generirati bilten s određenim brojem riječi.

Čitavu prezentaciju ERNIE Bot chatbota možete pogledati u ovom videu.

Li je rekao da se 650 tvrtki već prijavilo za korištenje ERNIE Botove tehnologije, ali je također priznao da još nije spremna za javno predstavljanje. Za sada će kineski tehnološki div Baidu odobriti pristup samo onima koji su već primili pozivnice, iako se više tvrtki može prijaviti za mogućnost ugradnje chatbota u svoje proizvode putem Baiduove platforme u oblaku.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Baidu Robin Li GPT-4 ERNIE Bot
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->