Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.03.2023. 10:18

Project Zero 

Google otkrio ranjivosti u Samsungovim modemima

Među otkrivenim ranjivostima nalaze se one koje hakerima mogu omogućiti upad samo korištenjem broja telefona.

Google otkrio ranjivosti u Samsungovim modemima

Googleov tim Project Zero koji se bavi istraživanjem sigurnosti, otkrio je ranjivosti u Samsungovim modemima koji su ugrađeni u razne uređaje, uključujući Pixel telefone, Samsungove Galaxy uređaje i Vivo telefone.

Istraživači kažu da su otkrili čak 18 ranjivosti od kojih su četiri posebno opasne jer omogućuju napadačima da vam upadnu u sustav samo korištenjem broja telefona. Modemi podložni hakiranju su Exynos modeli u kojima bi ranjivosti mogle omogućiti hakeru da daljinski ugrozi telefon bez interakcije korisnika, odnosno kako kažu, "bez potrebe za mnogo više od telefonskog broja žrtve".

Google kaže da bi već objavljeno sigurnosno ažuriranje za Pixele iz ožujka trebalo zakrpati problem no vjeruju da bi ugroženi mogli biti sljedeći uređaji:

  • Mobilni uređaji tvrtke Samsung, uključujući one u serijama Galaxy S22, M33, M13, M12, A71, A53, A33, A21, A13, A12 i A04
  • Mobilni uređaji tvrtke Vivo, uključujući one u seriji S16, S15, S6, X70, X60 i X30
  • Svi nosivi uređaji koji koriste Exynos W920 čipset
  • Sva vozila koja koriste Exynos Auto T5123 čipset

Istraživači kažu da bi vlasnici telefona s Qualcommovim procesorima koji koriste Qualcommov modem trebali bi biti sigurni od napada jer na njima nije otkrivena ova ranjivost.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->