Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Pametni prekidač pali i gasi sve na daljinu
Članak
Objavljeno: 30.12.2019. 11:33

Fingerbot 

VIDEO: Pametni prekidač pali i gasi sve na daljinu

Ovaj robotski prst pruža najvažniju pamet vašim glupim uređajima.

VIDEO: Pametni prekidač pali i gasi sve na daljinu

IoT budućnost u kojoj su svi naši kućni uređaji povezani preko interneta već je došla. Na tržištu možete pronaći hrpe pametnih hladnjaka, pećnica, aparata za kavu, električnih prekidača, brava, usisivača i drugih uređaja pametnog doma kojima možete upravljati na daljinu putem aplikacije pametnog telefona nakon što ih spojite na vašu kućnu Wi-Fi mrežu.

Međutim, obzirom da se još uvijek nalazimo u jako ranoj fazi potrošačkog IoT-a, svi ti pametni uređaji još uvijek su znatno skuplji od "glupih", pa je australska tvrtka Adaprox odlučila napraviti proizvod koji predstavlja neku međufazu do dana kada više nećete moći kupiti niti jedan kućni uređaj koji neće biti pametan.

Njihov "robotski prst" pod nazivom Fingerbot ne možemo nazvati nekom visokom tehnologijom, jer ima samo jednu funkciju, a to je da vam omogući fizičko paljenje i gašenje bilo kojeg kućnog uređaja putem aplikacije vašeg telefona, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Drugim riječima, od sada svaki prekidač koji posjedujete na računalu,  aparatu za kavu, rasvjeti, klimi, robotskom usisivaču i drugim uređajima i sustavima s gumbom ili šalterom za paljenje, možete paliti i gasiti na daljinski, nakon što ga jednostavno zalijepite na potrebno mjesto i povežete sa svojom aplikacijom.

Pored toga, kada ste u kući, Fingerbot možete uključivati i isključivati glasom, pa ćete dobiti još jednu dimenziju pametnog doma bez puno ulaganja, obzirom da se gadget nudi preko Kickstartera po cijeni od 29 dolara. Koliko je ljudima ovako nešto nedostajalo, svjedoči podatak da je 22 dana prije isteka crowdfunding kampanje skupio trostruko više novca od traženog iznosa.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->