Nalazite se
  • Pop Tech
  • Električni motocikl s najvećom regeneracijom energije
Članak
Objavljeno: 25.12.2019. 11:23

Nawa Racer 

Električni motocikl s najvećom regeneracijom energije

Motocikl koristi tehnologiju koja drastično povećava prikupljanje energije od kočenja.

Električni motocikl s najvećom regeneracijom energije

Na CES 2020 sajmu u Las Vegasu tvrtka Nawa će predstaviti svoj električni motocikl Nawa Racer, koji koristi njezinu najnoviju tehnologiju ultrakondenzatora.

Motocikl nazivaju hibridom mada ne troši fosilno gorivo, već koristi kombinaciju litij-ionskog baterijskog paketa od 9 kWh i ultrakondezatora s inovativnim sustavom za regeneraciju energije kočenja.

NAWA-Racer-back-LD

Motocikl će od nule do stotke stići za samo 3 sekunde, a zahvaljujući ultrakondenzatoru koji je u stanju prikupiti do 90% energije od kočenja, kombinirani energetski sustav će mu omogućiti da s jednim punjenjem prevali 300 km, odnosno 100 km više nego primjerice električni Harley Davidson LiweWire.

Sustav za regeneriranje energije kočenja posebno je učinkovit kod čestih kočenja jer je u stanju prikupljati i pohranjivati i najmanje količine energije dobivene na taj način, što je posebno korisno u gradskoj vožnji gdje su takva kočenja najčešća.

Q-rZRSZA

Obzirom da se Nawa prvenstveno bavi razvojem baterijskih tehnologija, za sada nema planove da svoj motocikl dovede na tržište, ali rado će vam prodati tehnologiju ako ju želite koristiti u svojim električnim motociklima i automobilima.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->