Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Glazbene rukavice za sviranje gestama
Članak
Objavljeno: 17.04.2014. 15:36

Mi.Mu 

VIDEO: Glazbene rukavice za sviranje gestama

Ovaj nosivi glazbeni instrument naći će se na tržištu po cijeni od 6.937 kn.

VIDEO: Glazbene rukavice za sviranje gestama

U vrijeme dok još nije bilo gestualnih kontrolera s dubinskim kamerama poput Kinecta i Leapa, takozvane "informatičke rukavice" bile su jedini sustav koji je omogućivao upravljanje određenim sustavima i aplikacijama pomoću gesti.

Britanska glazbenica, pjevačica i kompozitorica Imogen Heap, još je prije 4 godine započela razvijati sustav koji bi joj omogućio napredno upravljanje elektronskim instrumentima, sampleovima i softverom za obradu i reprodukciju zvuka, pomoću "pametne rukavice", te je prvi puta svoj koncept javno predstavila na Ted Talks konferenciji 2011. godine.

Tijekom idućih nekoliko godina okružila se ekipom glazbenika i inženjera koji su ovaj projekt sve više razvijali, da bi se sada našao u sustavu crowdfundinga na Kickstarteru, pa ukoliko skupi dovoljne investicije, do kraja godine bi se trebao naći na tržištu.

mimu

Mada je ovo relativno zanimljivo (iako je već bilo više takvih projekata), rukavica pod imenom Mi.Mu baš nije gadget namijenjen svakome, jer je Imogen i društvo namjeravaju prodavati za 1.260 dolara (6.937 kn), pa nismo previše uvjereni da će im kampanja na Kicstarteru biti posebno uspješna.

Pored toga, gestualne rukavice su danas totalno out, jer se sve više razvijaju sustavi koji omogućuju upravljanje raznim aplikacijama, uključujući i sviranje, golim rukama, pa nam se čini da Imogen najveću šansu ima ako Mi.Mu uspije uvaliti svojim kolegama performerima i DJ-ima.  

Izvor: Kickstarter

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->