Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.04.2014. 15:09

ISL 

VIDEO: SELFIE ogledalo

Ovo pametno ogledalo fotografirat će svakoga tko mu se nasmiješi.

VIDEO: SELFIE ogledalo

Popularnost takozvanog selfie slikanja danas je veća nego ikada prije, ponajviše zahvaljujući čuvenoj snimci s ovogodišnje dodjele Oskara, nakon koje su svi odjednom otkrili toplu vodu, te došli do zaključka kako je slikanje samog sebe u društvu ili bez njega, super cool i trendovski najosvještenija aktivnost koju možete izvoditi svojim digitalcem ili pametnim telefonom.

Ne ulazeći dalje u psihologiju selfie trenda koji će vjerojatno jednako brzo nestati kao što je i došao, spomenuti ćemo ovu inovaciju digitalne agencije iStrategyLabs, čiji se dizajn, proizvodi i usluge, uglavnom fokusiraju na marketinške i promotivne aktivnosti.

Ovom prilikom iStrategyLabs je proizveo pametno ogledalo pod nazivom SELFIE (dakako), koji zapravo označava kraticu za "Self Enhancing Live Feed Imagine Engine", te je namijenjeno fotografiranju osoba koje se u njemu ogledaju.

SELFIE se sastoji od "ormarića" na kojem je staklo-ogledalo koje je prozirno sa stražnje strane, Mac Mini računala, web kamere, te LED svjetla kojim upravlja Arduino mikrokontroler, a čitav sustav je povezan sa softverom otvorenog koda za prepoznavanje lica pod nazivom Open CV.

Kada se osoba pogleda u ogledalo i nasmiješi, LED rasvjeta će na staklu prikazati svijetleći "okvir", a nakon dvije sekunde sustav će aktivirati LED bljeskalicu i fotografirati je. No to nije sve, jer je sustav dizajniran na taj način da će fotku automatski uplodati na Twitter, kako bi svi vaši "followeri" mogli uživati u vašoj prekrasnoj faci uoči ili nakon jutarnje higijene.

Sustav je u mogućnosti fotografirati i više ljudi odjednom, no samo one koji stanu u LED okvir, mada bi se vjerojatno mogao lako modificirati nekim širokokutnim objektivom.

iStrategyLabs za sada nema namjeru SELFIE sustav dovesti na potrošačko tržište, ali će ga staviti u svoju ponudu i nuditi tvrtkama kao novi proizvod za promotivne aktivnosti. 

Izvor: iStrategyLabsVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->