Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Super učinkovita 3D OLED stop svjetla
Članak
Objavljeno: 11.04.2014. 13:52

BMW 

VIDEO: Super učinkovita 3D OLED stop svjetla

BMW će u svoje nove modele automobila ugrađivati OLED stop svjetla.

VIDEO: Super učinkovita 3D OLED stop svjetla

Možda niste znali da su postojeća stop svjetla u automobilima veliki potrošač energije. Obzirom da moraju biti vidljiva iz svih kutova, opremljena su snažnim reflektorima, te su često velika i nezgrapna.

BMW-u su te značajke počele ići na živce, pa je razvio svoja nova stop svjetla koja planira ugrađivati u nove modele svojih vozila. Ova svjetla temelje se na OLED tehnologiji, te troše samo mali djelić energije u odnosu na klasična, te su ultratanka, dok su istovremeno jako dobro uočljiva iz svih kutova. BWM ovu tehnologiju želi proširiti na različite dizajne svjetala, pa će osim 2D svjetala ponuditi i 3D inačice, te vjeruje kako će ih dovesti na tržište kroz najviše 3 godine. Ova svjetla će biti dopuna BMW-ovog novog programa za automobilska svjetla u okviru kojeg se nalaze i nova LED i laserska svjetla. 

Mada nam ovo ne djeluje kao neka velika tehnološka inovacija, jer nas je više oduševio Audijev Swarm sustav pametnih svjetala prikazan na prošlogodišnjem CES sajmu, BWM kaže kako će za razliku od Audija njihova tehnologija doživjeti široku primjenu, pa će kroz nekoliko godina svi automobili posjedovati ovakva OLED stop svjetla. Živi bili pa vidjeli. Osobno vjerujemo da bi svaka ušteda struje na svjetlima najkorisnija bila kod električnih automobila.Vezani sadržaji
Ključne riječi OLED BMW 3D 2D stop svjetla
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->