Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Najbrži svjetski e-automobil na radio upravljanje
Članak
Objavljeno: 12.04.2014. 10:13

R/C Bullet 

VIDEO: Najbrži svjetski e-automobil na radio upravljanje

Ovaj automobil-igračka brži je od Audija R8, te postiže brzinu u rangu Ferrarija 288 GTO.

VIDEO: Najbrži svjetski e-automobil na radio upravljanje

Ljubitelji modelarstva vjerojatno bi bili oduševljeni da posjeduju R/C Bullet, električni automobil na radio upravljanje koji je ovih dana srušio svjetski rekord u toj klasi, postigavši brzinu od 303 km/h.

Valja naglasiti da ovaj autić dužine od samo 60 cm, nećete moći kupiti u nekom dućanu s automobilima-igračkama, jer je u potpunosti ručni rad, te je plod dugogodišnjih konstruktorskih rješenja koja podsjećaju na dizajniranje Formula 1 automobila.

R/C Bullet je brži od mnogih superautomobila današnjice, uključujući Aston Martin V12 Vanquish, Bentley Continental Flying Spur i Audi R8, te je po maksimalnoj brzini u rangu s klasičnim Ferrarijem 288 GTO.

Automobil je izradio Nic Case (50) iz Južne Kalifornije, koji već otprije drži svjetski rekord za automobile na radio upravljanje (276 km/h), koji je sada još malo podebljao.

U izradi šasije i motora Case je koristio zračne tunele, napredan simulacijski softver, te se poslužio hi-tech materijalima poput ugljičnih vlakana, kao i posebno dizajniranim gumama, koje su aerodinamično tijelo R/C Bulleta držale na stazi.

Case kaže kako se sada sprema napasti granicu od 200 mph, odnosno 322 km/h.

U ovom videu je jedino problem vidjeti automobil kada prođe pokraj vas, jer obzirom na njegovu veličinu i brzinu, djeluje doista, kako mu ime kaže, poput metka (bullet).Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->