Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Mobilna vjetroelektrana puni vaše gadgete
Članak
Objavljeno: 16.04.2014. 10:30

Trinity 

VIDEO: Mobilna vjetroelektrana puni vaše gadgete

Među sustavima za dobivanje energije iz obnovljivih izvora još nam je nedostajala džepna vjetroelektrana.

VIDEO: Mobilna vjetroelektrana puni vaše gadgete

Američki inovatori Einar Agustsson i Agust Agustsson, po struci električari, izradili su doista neobičan i originalan sustav za dobivanje energije iz obnovljivih izvora, koji je namijenjen punjenju mobilnih gadgeta.

Uređaj pod nazivom Trinity, u osnovi predstavlja prvi punjač s mobilnom vjetroelektranom, uz čiju pomoć možete puniti svoje uređaje kada se nalazite na otvorenom.

Trinity nimalo ne podsjeća na vjetroturbine kakve smo imali prilike vidjeti, jer se sastoji od cilindra dužine od 30 cm koji se prije uporabe rasklapa i postavlja na tlo pomoću tri nožice.  

Unutar vertikalne turbine nalazi se baterija od 15.000 mAh i 15-wattni generator. Kada vjetar pokreće tri lopatice, one okreću turbinu generatora koji pretvara kinetičku energiju u električnu, te puni bateriju, a korisnik svoj uređaj koji želi puniti spaja preko USB utora na podnožje uređaja.

Inovatori navode da puna baterija omogućuje punjenje gadgeta 4 do 6 puta, a osim energijom vjetra, može se u slučaju potrebe napuniti i preko strujne utičnice, mada oni preferiraju korištenje čiste energije.

Ovaj projekt se trenutno nalazi u sustavu crowdfundinga na Kickstarteru, a Agustssoni vjeruju kako bi početkom iduće godine svoju Trinity vjetroturbinu mogli izbaciti na tržište po cijeni od 399 dolara (2.200 kn). 

Izvor: KickstarterVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->