Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.08.2012. 11:47

Curiosity 

Obama mora biti prvi informiran o životu na Marsu

Predsjednik SAD-a zahtijeva od NASA-e da bude odmah obaviješten o eventualnom pronalasku Marsovaca.

Obama mora biti prvi informiran o životu na Marsu

Predsjednik Barack Obama danas je pozvao znanstvenike svemirske egencije NASA koji sudjeluju u misiji Curiositya (Mars Science Laba) na Marsu, da ga trenutno obavijeste ako pronađu vanzemaljske oblike života na crvenom planetu.

"Ako doista stupite u kontakt s Marsovcima, molim vas da me smjesta obavijestite", poručio je Obama znanstvenicima Jet Propulsion Laba u Kaliforniji.

"Imam mnoštvo drugih obaveza, no ovo će dospjeti na vrh prioriteta. Čak i ako su samo mikrobi, bit će vrlo uzbudljivo", izjavio je Obama u telefonskom obraćanju znanstvenicima tijekom leta predsjedničkim zrakoplovom na službeni put u Iowu.

Ovime je Obama znanstvenicima NASA-e dao jasnu poruku kako je pronalazak života u Svemiru prevelik događaj da bi informaciju o tome Amerikancima i svijetu prvi prenijeli njihovi astrobiolozi na nekoj konferenciji za medije, jer ta čast mora pripasti vođi nacije.

Prema tvrdnjama nekih krugova bliskim Bijeloj kući, Obama je bio vrlo ljut krajem 2010. godine, kada je NASA sazvala mističnu presicu u vezi "najvećeg otkrića u povijesti astrobiologije", za koju se mislilo da će donijeti dokaz o postojanju života izvan Zemlje.

Mada se ubrzo ispostavilo da je otkriće bilo vezano uz pronalazak mikroorganizama koji žive na Zemlji u otrovnom jezeru punom arsena, te imaju sposobnost zamjene fosfora u DNA lancu arsenom, koji je kancerogen, otrovan i za koji se do tada smatralo da je smrtonosan za sav život, medijska pompa koja se podigla oko toga, očito je naljutila Obamu, pa je odlučio unaprijed osigurati da priopćenje informacije o eventualnom otkriću života na Marsu pripadne njemu.

Mada je Obama znanstvenicima ovo priopćenje izdao u šaljivom tonu, dodavši kako će "ovo otkriće promijeniti i tijek izbora", možemo slobodno reći da u predizbornu utrku očito želi uključiti i Marsovce.  

Izvor: Gizmodo.com

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->