Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.12.2016. 10:41

VIDI.biz

RBA beskontaktne kartice: Plaćanje u sekundi

Samo prislonite Vašu beskontaktnu RBA karticu na POS uređaj i transakcija je obavljena.

RBA beskontaktne kartice: Plaćanje u sekundi

Od studenog 2016. godine Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) je sve svoje debitne i kreditne kartice prilagodila za beskontaktno plaćanje.

Uvođenjem beskontaktnoga plaćanja, RBA svojim klijentima nudi inovativni, jednostavan i siguran način plaćanja roba i usluga, prilikom čega se kupac ne odvaja od svoje kartice. Radi se o brzom načinu plaćanja, idealnom za korisnike koji ne žele uzalud trošiti svoje vrijeme u dugačkim redovima.

Sve RBA kartice, osim standardnoga plaćanja (prilikom kojeg se kartica umeće u POS terminal), omogućuju i beskontaktno plaćanje po principu “prisloni i plati”. Također, za sva plaćanja manja od 100 kuna u Hrvatskoj, nije potrebna dodatna autorizacija PIN-om, odnosno potpisom korisnika kartice. Osim što je uvedena mogućnost beskontaktnoga plaćanja za sve RBA kartice, banka je  predstavila i novi vizualni identitet za sljedeće kartice: Maestro, Visa Electron, Visa Gold i Visa Platinum.

Kako bi se korisnicima dodatno olakšalo i ubrzalo plaćanje na prodajnim mjestima, sva prodajna mjesta na kojima je omogućeno beskontaktno plaćanje označena su standardnom oznakom, koja se nalazi i na samim RBA karticama.

RBA beskontaktnim karticama može se plaćati na svim prodajnim mjestima koja prihvaćaju MasterCard, Maestro ili Visa kartice uobičajenim umetanjem kartice u POS, kao i do sada, te ukoliko prodajno mjesto ima beskontaktni POS, transakciju je moguće izvršiti i beskontaktno.

Prije korištenja beskontaktnog načina plaćanja, zbog sigurnosnih razloga i zaštite korisnika kartice, potrebno je napraviti jednu uobičajenu, odnosno kontaktnu transakciju, umetanjem kartice u POS ili bankomat.

Cijeli postupak izdavanja i odobravanja kartica ostaje nepromijenjen. Korisnici RBA kartica dobit će nove beskontaktne kartice nakon isteka valjanosti postojeće kartice. Ukoliko klijenti zatraže novu beskontaktnu karticu prije isteka, istu mogu dobiti uz naknadu za zamjenu kartice. Sve informacije o beskontaktnim karticama mogu se pronaći i na RBA web stranicama.

Brže, sigurnije i jednostavnije plaćanje

- kartica je uvijek u vašim rukama - za plaćanje je dovoljno približiti i prisloniti ju na POS
- za kupovinu u iznosu manjem od 100,00 kuna nije potrebna autorizacija PIN-om/potpisom, a svaku kupovinu iznad 100,00 kuna autorizirate PIN-om/potpisom
- jedna kupnja se naplaćuje samo jednom čak i ako se kartica prisloni više puta
- ne postoji mogućnost za slučajno plaćanje jer kartica mora biti prislonjena na POS
- za slučaj da prodajno mjesto nema beskontaktni POS, karticom se služite na uobičajen način

RBA-beskontaktne-kartice-logos

Info

Raiffeisenbank Austria d.d
Sjedište: Zagreb, Magazinska cesta 69
Telefon: 01 / 4566-466
e-mail: info@rba.hr
WEB: www.rba.hr

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->