Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.03.2019. 09:25

Kloniranje 

Kina klonira policijske pse da ubrza trening

Znanstvenici klonirali vučjaka i započeli ga trenirati za policijske zadaće.

Kina klonira policijske pse da ubrza trening

Uvježbavanje pasa za policijske zadaće prilično je složen i dugotrajan posao, a kineski znanstvenici vjeruju da to mogu znatno poboljšati kloniranjem životinja koje su se pokazale idealnim u policijskom poslu jer imaju sve potrebne genetske predispozicije da postanu idealni četveronožni čuvari reda i mira.

Prema pisanju kineskih državnih medija, Sveučilište Yunnan Agricultural University i tvrtka Beijing Sinogene Biotechnology, za tu su potrebu klonirali vučjaka od vrhunskog policijskog psa. Pas koji se zove Kunxun sada ima dva mjeseca i uskoro mu započinje policijska obuka, pa će se ustanoviti hoće li doista brže usvajati policijske vještine, kako bi kloniranje policijskih pasa postalo uobičajena metoda njihovog uzgoja.  

Ukoliko Kunxun uspješno prođe izobrazbu, već bi kroz 10 mjeseci mogao ući u operativne policijske jedinice i započeti s provođenjem zakona.

Mada se za sada radi o eksperimentu, kineski znanstvenici vjeruju da bi kroz 10 godina ova metoda trebala biti omasovljena, a u planu je izrada "banke stanica" koja će pomoći u brzom uzgoju policijskih pasa različitih namjena.  Vezani sadržaji
Ključne riječi Kina kloniranje psi policijski
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->