Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.05.2016. 14:05

Computex 2016 

VIDEO: Zenbo je pametan mali kućni robot

Ideja Asusa je da se njegovi mali roboti uskoro nađu u svim kućanstvima širom svijeta.

VIDEO: Zenbo je pametan mali kućni robot

Svijet pametnih domova i IoT gadgeta, od danas je bogatiji za još jedan proizvod, simpatičnog Zenbo robota kojeg je Jonney Shih, predsjednik upravnog odbora Asusa, predstavio tijekom Zenvolution konferencije na Computex 2016 sajmu.

Ideja Zenbo robota je da vam predstavlja pokretnog digitalnog asistenta koji će upravljati svim povezanim sustavima pametnog doma u vašoj kući, a njegove sposobnosti uključuju mogućnost autonomnog kretanja i razumijevanja govornih komandi, kako bi mogao udovoljiti potrebama svih ukućana, od onih najmlađih pa do najstarijih, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Pri tome je Asus puno brige vodio o tome da upravo najveću korist imaju starije, bolesne i slabije pokretne osobe, koje će ga moći koristiti da ih podsjeća na uzimanje lijekova, kao i za pozivanje članova obitelji ili hitne službe u slučaju nekog neželjenog događaja poput pada.

Robota također možete spojiti na nadzorni sustav vašeg doma kako bi pratio sve aktivnosti u njemu, pa će vam u slučaju otkrića neželjenog gosta poslati poruku na mobitel, ili će sam pozvati policiju na "mjesto zločina".

Među zanimljivim značajkama društvenog robota, Shih ističe mogućnost direktne uspostave video poziva, korištenja društvenih medija, online šopinga, streaminga filmova i TV programa, a sve to će obavljati prema vašim glasovnim komandama.

Zenbo 2

Nadalje, Zenbo će djeci pomoći u edukaciji, pa će ih na zabavan način učiti o raznim stvarima, čitati im interaktivne priče, zadavati interaktivne logičke zagonetke, a tu su dakako i brojne mogućnosti vezane uz igru.

Ako ga spojite na sve povezane sustave pametnog doma, moći će vam paliti i gasiti svjetla, uključivati TV-e, klima uređaje i mnoge druge kućne aparate, a zahvaljujući ugrađenoj kameri moći ćete ga koristiti za snimanje selfija, kao i za video konferencije.

Kako bi se developeri mogli čim prije baciti na razvoj aplikacija koje će robotu dodati nove značajke, Asus je pokrenuo besplatni Zenbo Developer program, u okviru kojeg će moći pristupiti Zenbo SDK-u i svim drugim datotekama koje će im pomoći u razvoju softvera.

Shih kaže kako će u suradnji s partnerima, "Asus nastojati razviti čitav ekosustav koji će unaprijediti Zenbo robota i uljepšati živote korisnicima".  

Ovo dakako nije prvi kućni društveni robot kojeg smo imali prilike vidjeti ali je svakako među najsimpatičnijima.

Izvor: ASUSVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->