Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.05.2016. 11:02

Nod Labs 

Project Goa: VR za svaki smartfon

Ovo bi trebalo predstavljati najbolji sustav virtualne stvarnosti za pametne telefone.

Project Goa: VR za svaki smartfon

Start-up tvrtka Nod Labs koju je osnovao bivši Googleov inženjer Anush Elangovan, na tržište želi dovesti sustav koji će korisnicima omogućiti VR iskustvo uz pomoć pametnih telefona. Odmah moramo reći da se ne radi o kopiji Google Cardboarda ili Samsung Gear VR-a, već o sustavu čija je glavna uloga praćenje glave i ruku korisnika i njegovo pozicioniranje u VR okolišu.

Auti kažu da je Goa samostojeći sustav za koji vam ne trebaju nikakve posebne kamere ili kabeli. Sustav je u osnovi bazna stanica s tracking kamerom i procesorom koji bežično pomaže vašem pametnom telefonu.

Bežični kontroleri koji se odvajaju od bazne stanice omogućuju praćenje ruku i slobodno kretanje, što je prilično nalik na HTC Vive kontrolere.

Vaš pametni telefon se spaja na vizir koji potom ubacujete u headset po vašem izboru, a to može biti Zeissov VR One, Samsungov Gear VR, kao i Googleov Cardboard.

Project Goa 2

Bazna stanica omogućuje praćenje korisnika do udaljenosti od 2,7 metara, dok procesor služi kako bi omogućio pametnim telefonima bolje izvođenje VR sadržaja.

Projekt se za sada još nalazi u ranoj fazi, a Nod Labs surađuje na razvoju sustava s developerima koji uključuju ekipe zaslužne za Tilt Brush i Monument Valley VR softver za HTC Vive, a za projekt su se već zainteresirale neke vojne organizacije i CAD tvrtke.

Starije igre i aplikacije poput Proton Pulsea i igara za Cardboard koje podržava njihov stariji gadget Nod Ring (prsten za upravljanje gestama), biti će automatski podržane od Project Goa sustava.

Project Goa 3

Mada ćete za uživanje u VR-u moći koristiti svaki smartfon, kako bi vaše VR iskustvo moglo parirati high-end sustavima poput Vivea i Rifta, vaš pametni telefon će trebati biti u mogućnosti reproducirati 60 sličica u sekundi kako bi se smanjila latencija, no Elangovan vjeruje da će to brzo postati standard.

Nod Labs planira izdati Gou za developere kroz nekoliko idućih mjeseci. 

Izvor: Nod LabsVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->