Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.05.2016. 14:48

Samsung 

Stiže Samsung SSD 750 EVO 500 GB

Idući mjesec na tržištu će se naći novi Samsungov SSD s prilično prihvatljivom cijenom.

Stiže Samsung SSD 750 EVO 500 GB

Mada je danas gotovo svima poznato da je nadogradnja računala SSD-om najbolje što možete učiniti kako biste ga drastično ubrzali, tvrdi diskovi (HDD) još uvijek se ne daju, pa im proizvođači podižu kapacitete uz zadržavanje relativno niske cijene, čime korisnike uspješno drže "na uzdi".

S druge strane cijene SSD diskova još uvijek ne padaju onim tempom koji smo očekivali prije nekoliko godina, pa je ulaganje u SSD, posebice onaj velikog kapaciteta koji će u potpunosti zamijeniti HDD još uvijek vrlo upitna stavka po pitanju isplativosti.

Tome ne doprinose ni mnogi integratori gotovih konfiguracija, koji i dalje u svoja računala ugrađuju spore tvrde diskove, kako bi mogli prodavati PC-e po čim nižim cijenama, te misle da time doprinose usporavanju propadanja PC tržišta koje se već godinama nalazi u krizi.

SSD 750 EVO 500 GB

Međutim, SSD-ovi polako ali sigurno sve više ulaze u mainstream, postaju povoljniji i zanimljiviji korisnicima, a stalno se pojavljuju i novi modeli koji nude brojne opcije po pitanju kapaciteta, pa je tako Samsung najavio novi Samsung SSD 750 EVO 500 GB, koji će se na tržištu naći idući mjesec, te će se prodavati u okviru "psihološke barijere" od 1.000 kn (150 dolara).

Novi disk s kapacitetom od 500 GB pridružuje se Samsungovim diskovima 750 EVO serije od 120 i 250 GB, a za njega vam daju trogodišnju garanciju, pa se može reći da će vam za relativno povoljne novce pružiti zavidne performanse i vrlo solidan kapacitet, te bi mogao predstavljati "best buy" u domeni SSD-ova, mada znamo da će mnogi među vama reći da za te novce možete dobiti terabajte na jeftinijem HDD-u.

Po nama je investicija u SSD idealna stvar za nadogradnju računala, a vi nam možete ili ne morate vjerovati.

Izvor: SamsungVezani sadržaji
Ključne riječi Samsung SSD 750 EVO 500 GB
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->