Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.05.2015. 13:29

Oculus Rift 

VIDEO: Sustav koji vašim avatarima daje facijalne izraze

Likovi kojima upravljate u VR igrama prenositi će u virtualni svijet vaše osmjehe, ljutnju, čuđenje, strah i druge izraze lica.

VIDEO: Sustav koji vašim avatarima daje facijalne izraze

Zamislite VR igru koju igrate u multiplayeru, koja vam omogućuje da vaš lik, ali i avatari vaših suboraca i protivnika, svima u realnom vremenu prenose izraze lica osoba koje njima upravljaju. Upravo to je osnovna ideja Hao Lija, profesora asistenta računalnih znanosti sa Sveučilišta Southern California i šefa tvrtke Grit Enterprises, koji se udružio s inženjerima tvrtke Oculus VR, kako bi realizirao projekt koji VR tehnologiji daje još jedan dodatni pečat realizma.

Kako bi to realizirali, Oculus VR i Hao Li su Oculus Rift VR naočale opremili jednim dodatkom, 3D kamerom koja se nalazi ispred usta korisnika, te snima i prati njegove "face". Potom se sve što snimi analizira algoritmima koji u realnom vremenu prepoznaju izraze, te ih konvertiraju u modele lica 3D animiranih avatara.

Kao što možete vidjeti u videu dolje, virtualni avatar vrlo uspješno imitira facijalne izraze korisnika, pa vjerujemo da bi ovo moglo uvelike uljepšati i poboljšati budući VR gaming, no trebat će malo poraditi na veličini i smještaju kamere, jer je postojeći sustav dosta nezgrapan.

 

Hao Li vjeruje da će ova tehnologija uvelike poboljšati interakciju između ljudi koji će se nalaziti u virtualnim svjetovima, no kaže da su inženjeri Oculusa s njim surađivali isključivo za potrebe znanstvenog istraživanja, te još nemaju nikakvih planova o pretvaranju koncepta u konkretni proizvod kojim će nadograditi Oculus Rift.

Izvor: Hao LiVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->