Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.05.2015. 09:42

Microsoft 

Windows 10 Beta za Xbox One stiže iza ljeta

Korisnici PC računala i pametnih telefona već duže vrijeme uživaju u testiranju Windowsa 10, no konzolaši će se morati još malo strpjeti.

Windows 10 Beta za Xbox One stiže iza ljeta

Poznato je da Microsoft želi svojim novim operativnim sustavom "pokoriti svijet". Stoga su najavili da će se Windows 10 OS, osim na računalima, pametnim telefonima i tabletima, naći i na Xbox One konzolama, ali i na drugim uređajima poput bankomata, POS kasa i industrijskih robotskih sustava.

Dakako, Windowsi 10 za Xbox One su jedna od stvari koje najviše zanimaju gamere, koji se nadaju da će im pomoću njih konzola u potpunosti moći zamijeniti računala, mada je Microsoft govorio da će se operativni sustav za nju ponešto razlikovati od onog za PC. Mada to nisu direktno rekli, za očekivati je da na konzolu nećete moći instalirati baš sav softver kao na desktop PC, no Windowsi 10 će svakako predstavljati još jedan korak u približavanju funkcionalnosti klasičnih računala i konzola, pa nas sve zanima kako će funkcionirati na Xboxu One.

U posljednjih nekoliko mjeseci nismo čuli ništa novo u vezi toga kada će se na Microsoftovoj konzoli naći testna beta inačica Windowsa 10, no šef Xbox divizije Phil Spencer, jučer je na Twitteru "priznao" da će to uslijediti krajem ljeta, odnosno kako kaže, "post-summer", što bi se moglo odnositi na jesen, ali i na zimu.

xbox w10

U međuvremenu bismo ipak voljeli saznati poneki detalj više od Microsofta i vidjeti par screenshotova kako bismo dobili barem neku predodžbu o tome što možemo očekivati.   Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->