Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.05.2015. 10:36

Asus 

Asus: Android je bolji izbor od mobilnih Windowsa 10

Asusov visoki dužnosnik smatra da mobilni Windowsi 10 neće napraviti ništa specijalno na tržištu.

Asus: Android je bolji izbor od mobilnih Windowsa 10

Mada se Microsoft jako trudi uvjeriti developere aplikacija i proizvođače uređaja da proizvode softver i mobilne gadgete za novi Windows 10 Mobile, ili "for Phones" kako obično nazivaju novi OS, odaziv je za sada još uvijek jako slab, jer većina i dalje smatra da neće moći ozbiljno konkurirati Androidu i iOS-u.

Za Microsoft je posebno nezgodno kada to kaže netko od njegovih dugogodišnjih partnera na PC tržištu, pa im sigurno neće biti draga najnovija izjava Asusovog predsjednika upravnog odbora Jonneya Shiha. Dužnosnik Asusa je naime izjavio da su Windowsi dobar izbor na polju desktop računala, koja omogućuju produktivnost pomoću miša i tipkovnice, no kada se govori o mobilnim uređajima, sve njihove prednosti postaju nevažne, ponajviše zbog malih ekrana.

Shih je ovu izjavu dodatno zasolio rekavši da podrška za Windows 10 Mobile trenutno nije najbolji izbor, jer podržavanjem Android platforme proizvođači mogu zaraditi više novca, obzirom da je "većina korisnika i dalje zainteresirana za tu specifičnu platformu, te želi moćne pametne telefone s niskim cijenama".

U svakom slučaju, Shih je ovime opalio dobru pljusku Microsoftu, no to vjerojatno neće utjecati na suradnju između Redmonda i Asusa na polju PC-a. 

Izvor: MashableVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->