Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.05.2016. 14:08

3DRudder 

VIDEO: Počele isporuke neobičnog nožnog kontrolera

Ovaj kontroler će vam unijeti još jednu novu dozu interaktivnosti u VR i obične video igre.

VIDEO: Počele isporuke neobičnog nožnog kontrolera
3DRudder

Nakon što ga je tijekom zadnjih godinu dana prezentirala na svim značajnijim svjetskim tehnološkim sajmovima poput CES-a i GDC-a, tvrtka 3DRudder je svoj istoimeni nožni kontroler započela isporučivati prvim korisnicima koji su ga predbilježbom kupili za 179 dolara (u SAD-u), odnosno 179 eura (1.342 kn) ukoliko dolaze iz Europe. 

Taj neobični nožni kontroler koji je pokupio nagradu na ovogodišnjem CES-u, te ga je pohvalio izumitelj Oculus Rifta Palmer Luckey, predstavlja okruglu platformu na koju stavljate noge, te ćete za samo 15 sekundi (tako barem tvrde) savladati sve pokrete i time si obogatiti sustav interakcije u video igrama, posebice onima u VR okruženju, kao što možete vidjeti u ovom videu.

3DRudder funkcionira tako da korisnik stavi stopala na platformu i nagne uređaj u smjeru koji god izabere, a njegov će se virtualni lik, auto ili svemirski brod kretati u tom smjeru, pa ćete imati puno slobodnije ruke za izvođenje nekih drugih akcija poput tučnjave ili pucanja. Uređaj se može koristiti u sjedećem položaju, a pokreti se mogu kombinirati za izvođenje "kombo" poteza, dok njegovo korištenje nije ograničeno na određene žanrove igara, već se može koristiti u svima koje podržavaju HID protokol i više tipova igraćih kontrolera (jostick, joypad, volan).

Mada tvrtka navodi da će vam ovo koristiti u svim igrama bez obzira na računalni hardver koji posjedovali od i3 na dalje, kontroler preporučuju za uživanje u VR svjetovima pomoću Oculus Rift ili HTC Vive headsetova.

Izvor: VidilabVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->