Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.05.2016. 14:54

HoloLens 

Poznate hardverske komponente HoloLens naočala

Microsoftov HoloLens poprilično visoke cijene dobio je i prve neslužbene specifikacije.

Poznate hardverske komponente HoloLens naočala

Iako je Microsoftova edicija HoloLensa za developere postala spremna za prednarudžbu još početkom ožujka, do sada nisu bile poznate nikakve specifikacije za ovaj uređaj koji košta nemalih tri tisuće dolara.

Ekipa Windows Centrala odlučila je saznati kakve se sve hardverske komponente nalaze u headsetu koji se isporučuje developerima, pa je na njemu pokrenula dijagnostički softver AIDA64 Mobile.

Kao što možete vidjeti na slici gore, Microsoftov AR headset koji radi na Windowsima 10 i za koji nije potreban spoj na računalo ili mobilni telefon, pokreće Intelov Atom x5-Z8100 procesor takta od 1,04 GHz. Microsoftov koprocesor znan kao HPU ili Holographic Processing Unit može procesuirati terabajt informacija sa svih HoloLens senzora u pravom vremenu. Što se tiče radne memorije, nje ima 2 GB, od čega se 114 MB koristi za holo-lens grafičku jedinicu. Za sustav je određeno 980 MB, a za HoloLens aplikacije 900 MB.

Dolazi s pohranom od 64 GB, od čega 10 GB "pojede" OS i baterijom od 16,500 mWh, što je dovoljno za otprilike dva sata rada. Njegova kamera sposobna je slikati i snimati video. Rezolucija slika iznosi 2,4 MP (2048 x 1152), a videa 1,1 MP (1408 x 792). U headset su predugrađene aplikacije koje uključuju Skype i 3D Viewer, te igre RoboRaid i Fragments.

Izvor: Vidilab

Vezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft AR specifikacije HoloLens
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->