Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.05.2016. 16:57

Enhanced Attribution 

DARPA traži vašu pomoć u lovu na hakere

Ako se bavite praćenjem i otkrivanjem malicioznih hakera možete postati agent DARPA-e.

DARPA traži vašu pomoć u lovu na hakere

Američka vojna agencija DARPA pokrenula je Enhanced Attribution program, kojim nudi stručnjacima za računalnu sigurnost sudjelovanje u lovu na hakere koji distribuiraju maliciozni softver za kompromitiranje i krađu podataka.

Program je najvećim dijelom usmjeren otkrivanju tragova napada, odnosno prikupljanju dokaza o tome od kuda su došli, što je jedan od problema s kojima se stručnjaci za računalnu sigurnost teško nose, posebice u doba VPN-ova, TOR mreža i drugih metoda za prikrivanje izvora digitalnog napada.

Obzirom da TOR mreže i druge metode za onemogućavanje praćenja korisnika na internetu ne koriste samo zločesti hakeri, jasno je kao Sunce da DARPA prvenstveno želi doći do sustava koji će američkim agencijama poput CIA-e i NSA olakšati praćenje svakog korisnika kojeg žele uhoditi a ne samo distributere malicioznog koda i cyberkriminalce.

Program će trajati 18 mjeseci a biti će podijeljen na nekoliko cjelina pod zanimljivim nazivima: "Behavior and Activity Tracking and Summarization", "Fusion and Predictive Analysis", te "Validation and Enrichment".

Ako iz nekog čudnog razloga želite postati agent ili računalni forenzičar DARPA-e, te dati svoj doprinos lovu na hakere, detalje o tome na što se konkretno odnosi koja cjelina možete potražiti putem poveznice izvora ovog članka.

Svi znamo da je računalna sigurnost vrlo važna stvar u našem digitalnom društvu, no nekako nam se ne čini primjerenim da bismo zbog toga trebali surađivati s agencijama koje su već dobro kompromitirane time što uhode ljude i same provaljuju u zaštićene sustave, čak i pomoću vlastitih malicioznih  programčića koje postavljaju i u nuklearne centrale (slučaj Iran). 

Izvor: DARPA

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->