Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.01.2020. 16:37

CES 2020 

VIDEO: Concept UFO je Switch za Windows gaming

Dell je predstavio koncept Windows PC uređaja koji jako podsjeća na Nintendovu konzolu.

VIDEO: Concept UFO je Switch za Windows gaming

Na ovogodišnjem CES sajmu u Las Vegasu Dell je predstavio jedan prilično neočekivan proizvod pod nazivom Concept UFO.

Kao što možete vidjeti radi se o 8-inčnom, pomalo nezgrapnom mobilnom Windows 10 računalu za gaming s odvojivim kontrolerima, koji bismo mogli nazvati svojevrsnim kopiranjem Nintendo Switcha, a Dellu je to očito i bila namjera.

Mada u ovom trenutku Dell nema planove da ovo čudo dovede na tržište, vjerojatno će o sudbini gadgeta puno toga ovisiti koliko će zapaliti posjetitelje CES-a, pa ga jednog dana možda i ugledamo u kakvoj trgovini. 

Concept-UFO 2

Uređaj radi na rezoluciji od 1900×1200 piksela, a pogoni ga 10 generacija Intel Core procesora. U njega su ugradili WiFi, Bluetooth i Thunderbolt, a ostatak konfiguracije je nepoznat. Dell je na njega instalirao demo igre F1 Racing koja ne radi na 60 fps, već malo iznad 30 fps, što omogućuje igranje, ali ne i neke spektakularne performanse, pa bi za njega trebalo raditi posebno prilagođene naslove što bi ga više približilo gamingu na tabletima i telefonima nego PC računalima. 

Uređaj su spojili i na TV, gdje su demonstrirali World War Z koji je radio blizu čarobne granice od 60 fps i prilično bolje nego kada se izvodio na ugrađenom zaslonu od 8 inča, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ako ovo ipak kojim slučajem stigne na tržište, moglo bi predstavljati i svojevrsni gamepad sa zaslonom na kojem bi se mogli prikazivati dodatni izbornici, što bi po nama jedino imalo smisla u PC gamingu ukoliko ga ne naprave kao punokrvnu igraću konzolu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Gaming Dell CES 2020 Concept UFO
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->