Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.01.2020. 13:08

CES 2020 

VIDEO: OnePlus Concept One s kamerom koja nestaje

Telefon će koristiti tehnologiju stakla koju koristi McLaren u krovovima automobila.

VIDEO: OnePlus Concept One s kamerom koja nestaje

Kineska tvrtka OnePlus na ovogodišnjem CES 2020 sajmu predstaviti će koncept novog telefona pod nazivom OnePlus Concept One, koji dolazi s prilično zanimljivom značajkom, kamerom koja "nestaje".

Zahvaljujući tehnologiji elektrokromatskog stakla kakvo koristi McLaren u krovovima svojih automobila i vjetrobranima zrakoplova, stražnje kamere doslovce mogu "nestati" odnosno postati nevidljive, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Objektiv kamere na stražnjoj strani telefona nalazi se ispod tog posebnog stakla, čija se nijansa mijenja kada se staklo pokreće električnim signalom. Posljedica toga je da se objektiv kamere pojavljuje kad otvorite aplikaciju za kameru, a zatim "nestane" kada se aplikacija kamere isključi.

OnePlus Concept One kamera ima iste specifikacije kao OnePlus 7T Pro McLaren telefon, glavnu kameru od 48 MP i 16 MP ultra širokokutnu kameru, a jedina razlika je u navedenom staklu za "kamuflažu".

Mada će konceptualni telefon biti predstavljen na CES-u, OnePlus ga trenutno ne planira dovesti na tržište, ali bi se njegova tehnologija za skrivanje kamera mogla pronaći u nekim novim uređajima kineskog proizvođača.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->