Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.02.2014. 11:11

MWC 2014 

Hrvatski startupovi na MWC-u u Barceloni

U organizaciji HGK, tri hrvatska startupa predstavili su svoje projekte na netom završenom velikom sajmu MWC u Barceloni.

Hrvatski startupovi na MWC-u u Barceloni

Dok smo se pokušavali naći u ogromnoj gužvi između 4. i 5. paviljona, na mjestu gdje su se podržavali tzv. brokerage eventi u kojima se unaprijed dogovorenim sastancima 1 na 1 pokušava srediti posao, suradnja ili investicija, dobili smo osjećaj da je MWC sajam mjesto na kojemu se jednostavno mora biti. I upravo je to iskustvo hrvatskog startup trojca koji je nastupio na ovom velikom eventu mobilnih tehnologija. 

Na brokerage sastancima Implementacija snova predstavila je DaShef aplikaciju, već renomirana tvrtka Supranet izlagala je sustav Supracontrol, a MojAnđel projekt DriveAngel, sustav koji alarmira u slučaju prometne nesreće. Nažalost, iz nepoznatih razloga u Barcelonu nije stigao Foto pogon i njihov projekt Enfojer.

martina pticek implementacija snova i damir spirelja supranet

"U četiri dana sajma održali smo dosta sastanaka i MWC je doista super mjesto za promociju, pogotovo mobilnih aplikacija kao što je naša  DaShef. Dojam je da se barem koji mjesec ranije trebalo odigrati sve kako bi se dogovorili još bolji sastanci, ali i ovako se nadam da ćemo imati koristi. Rasplet ćemo znati kroz koji mjesec, kada s kontaktima izmijenimo daljnje informacije", rekla nam je Martina Ptiček iz Implementacije snova. Ukratko nam je predstavila i projekt koji je zapravo gotov proizvod, a služi u restoranima umjesto menija, pa bi gosti mogli se brzo na tabletu detaljno informirati o hrani, vinu koje ide uz pojedino jelo te naručiti. Na kraju im se narudžba samo donese. Već su dogovorena i dva pilot projekta.

Već nekoliko implementacija imali su iz Supraneta sa svojim sustavom Supracontrol, a radi se o sustavu pristupa kontroli i nadgledanju uvjeta rada za IT opremu u zatvorenim ormarima i data centrima, pri čemu je sav softver i hardver razvijen u Hrvatskoj.

"Odlično je pojaviti se na MWC-u, a nakon ovog sajma idemo dalje na CeBit i druge još specijaliziranije sajmove. Imali smo dosta sastanaka i vjerujem da ćemo od njih imati koristi, iako bi organizacija trebala ići malo ranije i puno bi više napravili kada bi imali svoj štand i poveli još hrvatskih projekata. Naš Supracontrol smo prošli mjesec uveli na prištinskom aerodromu i sljedeći mjesec idemo u Njemačku", rekao nam je CEO Supraneta Damir Špirelja.

Odlukom publike na sajam su stigli MojAnđel i projekt DriveAngel. Radi se o sustavu koji bi u automobilima prepoznavao kada se dogodi nesreća i o tome obavještavao službe koje moraju ići na teren. Projekt ima gotov prototip i obavljeno mnoštvo razgovora i sada se traži investicijska stepenica naprijed. Nadajmo se da će ekipa iz MojAnđel tvrtke imati više sreće od sastanaka održanih u Barceloni, nego što su imali s nestalom prtljagom na aerodromu.

Iz Barcelone, Dinko Kadi, Vidi

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->