Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.02.2014. 10:22

VIDI 

VIDI br. 216 će vam pomoći u stvaranju vlastite igre

Novi Vidi otkriva sve tajne game developmenta, ali će vas naučiti i kako napraviti farmu za rudarenje kriptovaluta.

VIDI br. 216 će vam pomoći u stvaranju vlastite igre
Vidi br 216

Na kioske je stigao novi broj časopisa Vidi za ožujak 2014. Uz obilje testova, radionica, zanimljivih tema i priča, moramo izdvojiti temu "Tajna izrade igara", koja predstavlja najkompleksnije obrađenu tematiku game developmenta na ovim prostorima, te vam doslovce može poslužiti kao svojevrsni vodič za pokretanje vlastitog biznisa koji bi vam mogao omogućiti da jednog dana doslovce "živite od igranja".

Sada napokon možete otkriti sve detalje u vezi stvaranja video igre, od ideje do distribucije, odabira žanra, slaganja tima, biranja enginea, pa sve do uputa kako se izboriti za svoje mjesto na Steamu, kako bi vaša igra doprla do čim većeg broja gamera. Kao što pišu kolege u uvodu ove teme, "svijet game industrije nije raj u kojem ćete uživati već vrlo okrutno okruženje u kojem je umijeće opstati. A opstaju samo najuporniji".

Sve tajne zanata izrade i distribucije igara odat će vam ekipa iz uspješnih domaćih studija za izradu igara, a neke od tih stvari su do sada doista bile "pod zavjetom šutnje", pa slobodno možemo reći da smo razotkrili daleko više od onoga što smo očekivali. Temu je "zasolio" i Richard Gray Levelord, čuveni američki dizajner igara koji je svojevremeno radio na hitovima poput Duke Nukema 3D, Quakea i SiNa, a danas uživa u izradi indie igara za svoju dušu. Njegovi savjeti bi vam trebali predstavljati nit vodilju ukoliko se odlučite krenuti u jedan ovakav izazovan, zabavan, no istovremeno i vrlo ozbiljan posao.

levelord2

Što se tiče naših velikih usporednih testova, u ovom broju smo odlučili isprobati i usporediti sve Windows 8 tablete dostupne na našem tržištu, kojih nema puno, ali je bilo red da se to napravi, jer nas je oduvijek zanimalo mogu li tableti s punokrvnim Windowsima ugroziti Android i iOS tablete koji danas suvereno vladaju tzržištem.

usporedni-tesz-win-8-tableti

Kada govorimo o hardveru, moramo se pohvaliti prvim ekskluzivnim testom LG G Flexa na ovim prostorima, kojem smo dali oznaku "HOT stuff" broja, jer taj zakrivljeni uređaj predstavlja doista pravu prekretnicu u dizajnu pametnih telefona.

LG-G-Flex-6

Jedna od također posebno zanimljivih tema u Vidiju br. 216 predstavlja radionica "Vidi stroj za Litecoin", za koju smo u Vidilabu složili pravu mini farmu od 6 grafičkih kartica za rudarenje kriptovaluta, a u temi "4 K gaming" smo isprobali igranje 7 top igara na ogromnoj razlučivosti i provjerili koje vam grafičke kartice trebaju za igranje na 4K.

slaganje-grafički-33

U našoj rubrici "Kako uspjeti iz Hrvatske - Cool priča", pišemo o zagrebačkim FER-ovcima koji su izradili softver za Nao robota kojem su dali ime Rene, s idejom da pomogne u dijagnosticiranju autizma kod djece. Robot je u stanju s djecom pričati, šetati i igrati se, kako bi ih potaknuo na reakciju.

rene

U našem posebnom poslovnom prilogu "Big Data Biz", pišemo o big data i data miningu, odnosno o rudarenju i analizi podataka uz čiju pomoć možete predvidjeti buduće potrebe korisnika i postati učinkovitiji u poslovanju.

Sve to i mnogo više potražite u Vidiju br. 216 koji se nalazi na svim kioscima u zemlji.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->