Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.02.2014. 10:00

MWC 2014 

VIDEO: Novi YotaPhone s dva ekrana

Isprobali smo novu poboljšanu inačicu pametnog Android telefona s dva ekrana.

VIDEO: Novi YotaPhone s dva ekrana

Na MWC 2014 sajmu u Barceloni bili smo u prilici isprobati novu inačicu pametnog telefona YotaPhone, koji je prošle godine predstavljao jedan od najinovativnijih mobitela, te je osvojio i nagradu "Best of CES 2013".

Osnovna ideja ovog uređaja je da s jedne strane imate "normalni" ekran u boji na kojem možete koristiti sve uobičajene Android aplikacije, dok se s druge nalazi E-ink koji možete koristiti za primanje poziva, dobivanje obavijesti, čitanje e-knjiga, postanje komentara na društvenim mrežama, čime ćete prije svega znatno uštedjeti bateriju.

Na MWC 2014 sajmu u Barceloni, međunarodna tvrtka Yota Devices koja je nastala u Rusiji, prikazala je prototip druge inačice Yotaphonea koji bi se ove godine trebao naći na tržištima Rusije i EMEA regije.

YotaPhone_Photo_3

Novi Yotaphone posjeduje veće ekrane, 5-inčni AMOLED s jedne i 4,7 inčni EPD s druge, pokreće ga Qualcomm Snapdragon 800 procesor, a tu su još sustav za bežično punjenje, te NFC, dok druge hardverske značajke nisu previše spominjali, obzirom da se još uvijek radi o prototipu, pa je moguće da finalna inačica koja će se u prodaji naći u zadnjem kvartalu ove godine bude još malo poboljšana.

Za razliku od prve inačice, štedljivi E-ink (EPD) ekran novog YotapPonea posjeduje punu funkcionalnost dodirne površine, te se može koristiti bez potrebe za uključivanjem ekrana u boji, pa proizvođač tvrdi da će vam samo uz njegovo korištenje baterija izdržati 50 sati rada. Telefon naime posjeduje Smart Power Mode, koji omogućuje da ekran u boji potpuno isključite, pa pri odgovaranju na pozive i za druge potrebe koristite isključivo e-ink ekran, a "glavni" uključite isključivo kada se za njim ukaže potreba.

Za sada nije poznato na kojim će se točno tržištima EMEA regije i po kojoj cijeni ovaj uređaj naći u prodaji, no valja naglasiti da se prva inačica isporučivala u Rusiju, Njemačku, Austriju, Francusku i Španjolsku, pa je lako moguće da će i nova biti dostupna isključivo na tim tržištima, mada uvijek postoji mogućnost da se i neki naš teleoperater zainteresira za uključivanje uređaja u svoju ponudu. Za orijentaciju ćemo vam reći da se prvi YotaPhone u Njemačkoj bez ugovorne obaveze prodaje po cijeni od 500 eura (3.839 kn).

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->