Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.02.2014. 16:36

MWC 2014. 

Samsung predstavio KNOX 2.0

Osim novih uređaja Samsung je u Barceloni predstavio i poboljšanu inačicu KNOX sustava.

Samsung predstavio KNOX 2.0

Samungov direktor i predsjednik IT & Mobile odjela JK Shin, predstavio je KNOX 2.0, novu inačicu sigurne mobilne platforme koja bi trebala pružiti naprednu zaštitu podataka i privatnosti, ponajviše namijenjenu poslovnim korisnicima.

Samsung navodi da KNOX 2.0 nudi poboljšanja osnovne sigurnosne platforme za bolju sigurnost integriteta uređaja, uključujući poboljšani sigurnosni spremnik koji podržava većinu Android aplikacija dostupnih na Google Play trgovini, čime se osigurava sigurnost svih instaliranih aplikacija treće strane.

KNOX 2.0 također podržava Android sigurnosne konfiguracije za sigurnosne spremnike trećih strana kao što su Good, Fixmo SafeZone, MobileIron AppConnect, kako bi navedeni spremnici imali jednaku razinu hardverske zaštite kao što ju pruža i sam spremnik KNOX platforme.

Poboljšani sustav KNOX 2.0 podržava dual APN mogućnosti koje je moguće iskoristiti kako bi se razlikovalo korištenje podatkovnog prometa poslovnih aplikacija, od prijenosa podataka u privatne svrhe.

Dodjeljivanjem različitog APN-a podatkovnom prometu poslovnog spremnika koji koristi samo poslovne aplikacije, od onoga koji je dodijeljen osobnom podatkovnom prometu, KNOX omogućava teleoperaterima da izdaju odvojene račune korisnicima za privatno i poslovno korištenje.

Pored navedenih osnovnih značajki sustava KNOX, Samsung je najavio i dodatne cloud usluge, KNOX EMM i KNOX Marketplace. Glavna značajka KNOX EMM-a (Enterprise Mobility Management) i Marketplacea je u tome što sve kupljene usluge dolaze s mogućnošću korištenja bez dodatnog upisivanja lozinki. IT administratori pomoću EMM-a mogu jednostavno nadzirati korisnička prava na pristup kupljenim uslugama sukladno dodijeljenim korisničkim ovlastima, koje su zadane u direktoriju, a zaposlenici mogu pristupiti uslugama sa svojeg mobilnog uređaja ili osobnog računala bez registracije i upisivanja lozinki.

Nove značajke KNOX 2.0 bit će komercijalno dostupne u drugom kvartalu 2014. a kada budu lansirane, svi korisnici s predinstaliranim starijim verzijama sustava KNOX moći će napraviti ažuriranje sustava na KNOX 2.0 po nadogradnji samog operativnog sustava na Android 4.4 (KitKat) OS.

Samsung također naglašava da KNOX 2.0 dolazi predinstaliran na novom Galaxy S5 pametnom telefonu.   

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->