Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.02.2014. 15:21

Yoyo Games 

Game Maker: Studio Standard besplatan do 2. ožujka

Popularni game engine za izradu igara dolazi u "Professional" inačici, no do 2. ožujka možete preuzeti i besplatnu "Standard" verziju.

Game Maker: Studio Standard besplatan do 2. ožujka

Ako spadate među entuzijaste koji svoje gaming iskustvo žele podići na novu razinu izradom svoje vlastite igre, kako bi jednog dana mogli doslovce "živjeti od igranja", dobar početak je pokušati napraviti svoju prvu, ne previše kompliciranu igru. Ukoliko nemate znanja, vremena ili novaca za izradu vlastitog game enginea, najpametnije je poslužiti se s nekim koji je besplatan ili dovoljno jeftin, dok istovremeno omogućuje kreiranje malo boljih igara od "lovice slova A po ekranu".

Jedan od tih "budget" enginea je GameMaker: Studio koji proizvodi tvrtka Yoyo Games, koja je objavila da će njezin novi nadograđeni alat Game Maker: Studio Professional biti dostupan proizvođačima igara besplatno, ali do ograničenog roka, odnosno do 2. ožujka ove godine.

Mada GameMaker nije toliko napredan engine kao što su CryEngine, Unity, Source ili Unreal Engine, dobra stvar je što podržava čak 5 platformi, Windows, MacOS, iOS, Android i Windows Phone, za koje je do sada već korišten za prilično popularne igre kao što su Hyper Light Drifter, Nidhogg, Risk of Rain, Valdis Story: Abyssal City, te obilje naslova Indie developera.

Valja naglasiti da je GameMaker: Studio Professional samo dio paketa GameMaker alata koji uključuju GameMaker: Studio HTML5, GameMaker: Studio iOS, GameMaker: Studio Android, GameMaker: Studio Windows Phone 8, GameMaker: Studio Ubuntu, GameMaker: Studio YoYo Compiler i druge.

Drugim riječima, da biste razvijali svoje igre za sve platforme i da biste dobili apsolutno sve alate za izradu, kompajliranje i portanje, morat ćete kupiti čitav paket GameMaker: Studio Master Collection koji košta 600 dolara. Inače, Standard inačica Game Makera se prodaje za 50 dolara, dok Professional košta 80 dolara, a nadogradnja sa Standard na Professional će vaš koštati 35 dolara.

Preuzimanje i kupovanje svih inačica Game Makera možete obaviti na službenoj stranici proizvođača ili preko Steama.

Izvor: Softpedia

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->