Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.05.2015. 16:35

Adafruit 

Arduino FONA 800 za uradi sam mobitele

Tvrtka Adafruit predstavila telefonski Voice/Data GSM modul za Arduino platformu.

Arduino FONA 800 za uradi sam mobitele

Svim entuzijastima koji razvijaju svoje projekte oko Arduino open-source platforme, te žele "opametiti" svoju odjeću, igračke, kuhinjske aparate i druge gadgete, vjerojatno će se dopasti Arduino FONA 800 kartica koju proizvodi tvrtka Adafruit. Ona će vašem projektu ponuditi mogućnost spajanja na GSM mrežu (850/900/1800/1900 MHz), putem bilo koje 2G SIM kartice koju utaknete u nju, pa ćete moći obavljati telefonske razgovore, te primati i slati tekstualne poruke.

Valja navesti da FONA 800 kartica ne može samostalno raditi i koristiti se kao telefon, već ju je potrebno povezati na Arduino ploču, no posjeduje sklop za punjenje baterije, pa na nju možete spojiti bilo koju punjivu LiPoly ili LiIon bateriju od 500 ili više MAh. Dvije LED lampice će vam javiti kada je punjenje dovršeno, a potom prebacivanjem prekidača u drugi položaj, možete pokrenuti svoj sklop.

Na ploči se još nalaze standardni 4-polni TRRS priključak za slušalice koji je kompatibilan s bilo kojim Android i iOS headsetom s mikrofonom, vibracijski motor za tihe notifikacije, te uFL konektor za spajanje vanjske antene.

Arduino FONA 800 će vas koštati 39,95 dolara (260 kn), no računajte još i 20 dolara za Arduino sklop (130 kn), te nešto novca za opremu poput baterije, headseta i tipkovnice, a kada dovršite svoj projekt najluđeg gadgeta koji omogućuje telefoniranje i SMS-anje, javite se da vas predstavimo javnosti. 

Izvor: AdafruitVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->