Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.05.2015. 10:08

Uskrsnuće legende 

VIDEO: Prvi gameplay teaser za Doom

Ovaj kratki ali slatki trailer dolazi uoči velike najave igre koja će uslijediti idući mjesec na E3 sajmu.

VIDEO: Prvi gameplay teaser za Doom

Nekih godinu dana nakon prvog teasera, kojim su Bethesda i id Software objavili svijetu da rade na uskrsnuću jedne od najpoznatijih video igara iz povijesti gaminga, Doomu, stiže nam novi gameplay trailer, koji pokazuje sićušnu mrvicu onoga što nam spremaju za kraj ove ili početak iduće godine.

Novi Doom, koji dolazi 11 godina od posljednjeg nastavka (Dooma 3), neće se nastavljati tamo gdje je stao prošli dio, već bi trebao predstavljati svojevrsni remake legendarnog originala iz 1993. koji su radili Carmack, Romero i stara legendarna ekipa id Softwarea. Mada nije predstavljao prvu FPS igru u povijesti, Doom je igra koja je najviše popularizirala žanr pucačina iz prvog lica, pa bi se moglo reći da je jako zadužila gaming, jer smo uz nju otkrili jedan potpuno novi svijet zabave, koji igrača stavlja doslovce u čizme, oči, tijelo i ruke virtualnog akcijskog junaka kojim upravljamo.

Stoga možemo reći da smo se zahvaljujući Doomu (i još nekoliko sličnih legendarnih FPS-ova poput Wolfensteina 3D), približili svojim herojima do najveće moguće "osobne" razine, pa se tijekom igranja poistovjećujemo s njima više nego u bilo kojem drugom žanru.

Na žalost, Bethesda i id Software su tijekom protekle godine razvoja Doom "reboota" prilično uspješno uspjeli sakriti sve detalje o velikom pucačkom uskrsnuću, no ovim teaserom poručuju da će tijekom održavanja E3 sajma, 14. lipnja 2015. u Los Angelesu održati veliko predstavljanje u kojem će nam otkriti puno toga u vezi gameplaya, te prikazati obilje sličica i video materijala, a nadamo se da ćemo saznati i termin izlaska.

Za sada je poznato samo da planiraju lansirati specijalnu testnu beta inačicu igre, koja će biti dostupna kupcima prošlogodišnje FPS uspješnice Wolfenstein: The New Order.

U videu dolje možete vidjeti i stari teaser iz prošle godine koji nam je otkrio da je Doom i dalje na životu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->