Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.05.2015. 12:34

Glasina 

Huawei radi na vlastitom Kirin mobilnom OS-u

Huawei želi napraviti odmak od Androida razvojem vlastitog mobilnog operativnog sustava.

Huawei radi na vlastitom Kirin mobilnom OS-u

Prema procurjeloj informaciji (čitaj glasini) koju donosi Gizmo China, poznati kineski proizvođač mobilnih uređaja Huawei želi smanjiti svoju ovisnost o Googleu, te radi na pametnom telefonu koji će biti pogonjen njegovim vlastitim mobilnim operativnim sustavom pod nazivom Kirin OS, koji navodno razvijaju već pune tri godine.

Taj samostojeći operativni sustav, raditi će u suradnji s Huaweijevim Kirin čipsetom, a potez kineske tvrtke se tumači tako da radi isto ono što je napravio Samsung nakon izrade svojeg Exynos SoC-a, proizvodnjom vlastitog Tizen OS-a.

Za sada je Samsung Z1 jedini pametni telefon s Tizen OS-om na tržištu, no Samsung je tu platformu ugradio i u veći broj nosivih gadgeta, kao i u nove televizore. Mnogi analitičari ne predviđaju svijetlu budućnost Tizenu u domeni mobilnih telefona, a za sada još nema nikakvih informacija da bi se OS mogao naći u uređajima drugih proizvođača.

Stoga će se Huawei morati jako potruditi da bi njegov OS mogao uzeti zavidniji dio kolača uređajima na Androidu, pa će njegov novi pametni telefon na Kirin OS-u morati biti doista nešto posebno da ne doživi sudbinu Samsungovog Tizena. 

Izvor: Gizmo ChinaVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->