Nalazite se
  • Pop Tech
  • Za 6 godina moći ćete pozvati leteći taksi
Članak
Objavljeno: 17.03.2019. 11:26

Bell 

Za 6 godina moći ćete pozvati leteći taksi

Stručnjaci Bella tvrde da će leteći taksiji uskoro potpuno promijeniti svijet osobnog transporta.

Za 6 godina moći ćete pozvati leteći taksi

Govoreći na South by Southwest festivalu u Austinu (SXSW), izvršni potpredsjedik Bella za tehnologiju i inovacije Michael Thacker, kaže da ljudi već dugo sanjaju leteće aute i leteće taksije, a sada je tehnologija koja to omogućuje već dostupna, pa očekuje da će se leteći taksiji vinuti u nebo do najkasnije 2025. godine. 

nexus-interior-rear-isometric-at-2x

Thacker je rekao da se Bell udružio s Uberom i nekoliko aeronautičkih tvrtki poput francuskog Safrana, kako bi stvorio flotu letećih taksija koji će uzlijetati i slijetati vertikalno. Taj projekt letećeg osobnog vozila pod nazivom Nexus temelji se na električnom pogonu i prema mišljenju Thackera, znatno je tiši, jeftiniji i učinkovitiji od klasičnih helikoptera. Bellov stručnjak kaže da ti leteći taksiji neće zamijeniti kopneni transport, već će ga samo dopuniti novom dimenzijom.

nexus-interior-rear-at-2x

Prema njegovom mišljenju, ne treba očekivati da će se to dogoditi preko noći s tisućama letjelica, već će u početku ta služba funkcinirati u samo nekoliko gradova, s flotom od nekoliko tuceta vozila. Njegovo predviđanje je malo optimističnije od onoga koje je na SXSW festivalu prezentirao AIAA (Američki institut aeronautike i astronautike), koji korištenje letećih taksija u komercijalnom zračnom transportu vidi u 2050-im godinama, što će ponajviše omogućiti razvoj AI-a i tehnologije baterija

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->