Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Kupite drona koji leti poput šišmiša
Članak
Objavljeno: 09.03.2019. 11:26

MetaFly 

VIDEO: Kupite drona koji leti poput šišmiša

Ovo je potpuno drugačija vrsta drona od svih koji se nalaze na tržištu.

VIDEO: Kupite drona koji leti poput šišmiša

Dronove koji lete mahanjem krila poput ptica, šišmiša, leptira i kukaca do sada smo uglavnom mogli vidjeti samo u znanstvenim laboratorijima u kojima su znanstvenici proučavali mehaniku leta iz životinjskih uzora i nastojali ju primijeniti u prototipima ornitopterskih letjelica, ili kako se to hrvatski kaže, mahokrilaca.

Edwin Van Ruymbeke i njegov tim suradnika iz Marseillea, Francuska,  na Kickstarteru je u samo jedan dan prikupio više od 50.000 dolara umjesto traženih 33.896, za projekt MetaFly, koji se odnosi na malu bespilotnu letjelicu koja je drugačija od svakog drona na tržištu, jer leti mahanjem krila poput ptica i šišmiša, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ovaj mahokrilac je napravljen po principima biomimetike, odnosno discipline koja kombinira znanost i umjetnost repliciranjem prirodnih sustava koje možemo pronaći kod biljaka i životinja, što u ovom slučaju znači da se kreće zrakom mahanjem krila poput ptica ili leptira.

To ga čini puno okretnijim i zanimljivijim za letenje u odnosu na klasične dronove, jer iako ne može razviti neku veliku brzinu letom u ravnoj liniji, prilikom izvođenja manevara iznenadnih skretanja i obrušavanja je daleko nadmoćniji i upravljiviji, pa se njime možete zabavljati i u zatvorenim prostorima.  

MetaFly može letjeti maksimalnom brzinom od 19 km/h, ima domet od 100 metara i baterija mu s jednim punjenjem omogućuje oko 8 minuta leta, a može se napuniti za samo 12 minuta. Ukoliko ga naručite putem Kickstartera platiti ćete ga 69 dolara, u što je uključen i daljinski upravljač, a isporuke su planirane za rujan 2019. godine.   

Vezani sadržaji
Ključne riječi dron MetaFlay mahokrilac ornitopter
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->