Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Steinway lansirao visokotehnološki klavir
Članak
Objavljeno: 07.03.2019. 11:54

Pametni klavir 

VIDEO: Steinway lansirao visokotehnološki klavir

Klavir predstavlja i glazbeni studio koji je u stanju u visokoj definiciji savršeno zabilježiti svaku izvedbu.

VIDEO: Steinway lansirao visokotehnološki klavir

Poznati proizvođač klavira Steinway & Sons proizveo je klavir pod nazivom "Spirio | r" koji glazbenicima omogućuje snimanje svojih izvedbi. 

Na predstavljanju klavira poznati klavirist John Batiste je u Steinway Hallu u New Yorku izvodio i snimao skladbe poznatog pjevača i kompozitora Sama Cookea, poznatog pod nadimkom Kralj soula.

Nakon izvedbe Batistea, klavir je reproducirao glazbu na potpuno isti način kao što je svirao pijanist, a on je uz svoje izvedbe svirao pratnju na melodici.

Spirio | r klavir dolazi uz iPad Pro i aplikaciju putem koje je povezan, a ona omogućuje snimanje, reprodukciju i editiranje svake skladbe u Steinwayevom vlastitom audio formatu visoke definicije, kao što možete vidjeti (i čuti) u ovom videu.

Da bi se klavir mogao nazvati "pametnim", Steinwayevi inženjeri su ga opremili sustavom za snimanje i senzorikom koja precizno bilježi svaki ton, ali i dinamiku pritiska na svaku tipku ili pedalu te pruža mogućnost modificiranja brzine i trajanja svake note te brisanje i dodavanje vremena. Pored toga vlasnici klavira će svoje snimke moći dijeliti u MIDI, MP3 i Steinwayevom formatu visoke definicije.  

U ovom trenutku još nije poznato koliko će novi Steinwayev klavir koštati, no kada znamo da je prvi Spirio model koštao između 84 i 116 tisuća dolara, jasno je da neće biti dostupan većini pijanista, jer se radi o klaviru savršenog zvuka vrhunskog i priznatog branda od strane glazbene industrije, koji je obogaćen pametnim sustavom koji ne utječe na njegov fantastičan zvuk.

Obzirom da je proizvođaču koji svoje klavire proizvodi 116 godina pala prodaja standardnih instrumenata u posljednjem desetljeću, ovo je možda pokušaj da se privuče nova klijentela koja će cijeniti nadogradnju u obliku visoke tehnologije.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam