Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Loyal Wingman dron prati avione i nosi bombe
Članak
Objavljeno: 03.03.2019. 12:44

Boeing 

VIDEO: Loyal Wingman dron prati avione i nosi bombe

Novi borbeni dron letjet će uz bok borbenim zrakoplovima s ljudskom posadom. 

VIDEO: Loyal Wingman dron prati avione i nosi bombe

Boeing je na australskom Međunarodnom Airshowu u Avalonu predstavio borbeni autonomni zrakoplovni sustav pod nazivom Airpower Teaming System kojeg nazivaju Loyal Wingmanom, jer u osnovi predstavlja bespilotni zrakoplov koji je programiran i treniran za let u formacijama u društvu zrakoplova s ljudskom posadom, kao što možete vidjeti u ovom videu.  

Boeing vjeruje da će novi dron stići u fazu prototipa 2020. godine kada će započeti testiranja u letu, kako bi u idućem desetljeću mogao postati novi oružani sustav zračnih snaga Australije.

Zamišljeno je da zrakoplov leti u formacijama unutar eskadrila aviona s ljudskim pilotima, od kojih će dobivati zapovijedi za djelovanje prema ciljevima na zemlji i u zraku. Na primjer, kada će eskadrila letjeti na velikoj visini i označiti cilj, dron će se moći spustiti znatno niže i izvršiti raketiranje i bombardiranje s velikom preciznošću, čime će piloti biti zaštićeniji u sličnim akcijama, a njegovim projektilima će moći upravljati i ljudski operateri. Zasad nije poznato kako će se Loyal Wingmani snalaziti u zračnim dogfight borbama i koliko će biti sigurni po svoje ljudske suborce kako ih ne bi zamijenili za neprijateljske "ptice".

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->