Nalazite se
  • Pop Tech
  • Je li ovo najbrži električni auto na svijetu
Članak
Objavljeno: 05.03.2019. 15:55

Geneva Motor Show 2019 

Je li ovo najbrži električni auto na svijetu

Automobil nosi ime legendarnog osnivača tvrtke Automobili Pininfarina, koji je između ostaloga dizajnirao i brojne Ferrarije. 

Je li ovo najbrži električni auto na svijetu

Na ovogodišnjem Geneva Motor Showu električni automobili su ponovno u velikom fokusu brojnih proizvođača, kako u segementu serijskih vozila, tako i hiperautomobila.

Kada govorimo o moćnim i skupim električnim automobilima, Rimac Automobili imaju novu konkurenciju koja dolazi iz talijanske tvrtke Automobili Pininfarina, koja je predstavila svoj električni hiperautomobil Pininfarina Battista, koji je naziv dobio po legendarnom dizajneru i osnivaču tvrtke Battisti "Pinin" Farini, čiji dizajn su između ostalih koristili brojni poznati modeli Ferrarija.

Bianca-4-1

Tvrtka u kojoj je Battistin unuk Paolo današnji predsjednik uprave, vjerojatno se veseli što mnogi mediji tvrde da je njezin električni automobil najsnažniji i najbrži na svijetu, iako gledajući čiste brojke to ne stoji jer je po specifikacijama ipak mrvicu ispod C_Two.

Bianca-1-1

No bez obzira na to radi se o opakoj mrcini koja dolazi s električnim pogonom snage od 1.900 konja i okretnim momentom od 2.300 Nm uz čiju pomoć je u stanju od nule do stotke doći za manje od dvije sekunde, a baterijski paket od 120 kWh omogućuje da s jednim punjenjem prijeđe 450 km. Što se maksimalne brzine tiče, ne navode točne podatke, ali kažu da ide brže od 350 km/h.

Bianca-5-1

Mate Rimac se sigurno ne boji konkurencije od strane Battiste, jer je tvrtka Rimac Automobili surađivala na njegovom razvoju, pa baterijski paket nije stigao iz Milana ili Torina, već iz Svete Nedelje.

Battista-Interior-1

Automobili Pinifarina planira proizvesti 150 vozila ovog modela, a na tržište bi trebali stići 2020.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->