Nalazite se
  • Pop Tech
  • Mercedes predstavio svoju prvu Formulu E
Članak
Objavljeno: 05.03.2019. 11:26

Geneva Motor Show 

Mercedes predstavio svoju prvu Formulu E

Ove godine Mercedes će sudjelovati na utrkama električnih Formula s EQ Silver Arrow 01 bolidom.

Mercedes predstavio svoju prvu Formulu E

Mercedes-Benz je već prije najavio da će sudjelovati u novoj sezoni utrka Formula E natjecanja, a sada je na Geneva Motor Showu pokazao i s kojim će se bolidom natjecati. Njegova jurilica pod nazivom EQ Silver Arrow 01 dolazi s motorom snage od 340 konja i FanBoost modom koji omogućuje fanovima da mu tijekom utrke povećavaju snagu (272 konja u normalnoj vožnji i 306 konja u attack modu), a baterija od 52 kWh bi trebala izdržati čitavu utrku bez "tankanja".

D590630

Ako vam se ove značajke čine poznato, u pravu ste, jer FIA propisuje da svi bolidi moraju biti unutar zadanih gabarita, mada više ne trebaju koristiti iste komponente kao što je to bilo u prvoj sezoni ovog natjecanja koje bi jednog dana trebalo benzinske formule baciti u jarak pokraj ceste.

D590636

Mercedes navodi da bolid predstavljen na Geneva Motor Showu nije finalni model, jer će do početka nove sezone Formule E, odnosno do 15. prosinca ove godine napraviti još puno poboljšanja.

D590354

Obzirom da Mercedes ove godine lansira svoj električniSUV, sudjelovanje u Formula E utrkivanju će mu lijepo poslužiti za promociju električnih automobila.   

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->