Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Sony testira električni auto na prometnicama
Članak
Objavljeno: 30.07.2020. 11:17

Vision-S 

VIDEO: Sony testira električni auto na prometnicama

Sonyev ulazak u autoindustriju obilježava prototip električnog automobila Vision-S.

VIDEO: Sony testira električni auto na prometnicama

Jedno od najvećih iznenađenja ovogodišnjeg CES sajma bilo je Sonyevo predstavljanje prototipa njegovog prvog električnog auta Vision-S s autonomijom druge razine.

Sony na CES-u rekao kako nema namjere dovesti vozilo na javne prometnice, no nekih 6 mjeseci kasnije planovi su se očito promijenili, pa je Vision-S stigao u Tokio gdje će mu testirati senzorsku i audio tehnologiju, a do kraja godine bi trebao stići i na javne prometnice gdje će ga testirati u vožnji, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Sony je rekao da je prototip izrađen za potrebe testiranja senzorskih tehnologija, no sada je razvidno da tvrtka ima znatno veće planove s njim koji bi ga mogli pretvoriti u punokrvnog proizvođača automobila.

Vision-S posjeduje dva električna motora od po 200 kW, jedan s prednje, a drugi sa stražnje strane. U stanju je od nule do stotke doći za 4,8 sekundi i postići maksimalnu brzinu od 240 km/h.

Vozilo je u trenutku predstavljanja bilo opremljeno autonomijom razine 2, što znači da autonomni sustav može upravljati skretanjem, ubrzanjem i kočenjem, no u njemu treba stalno biti nazočan kvalificirani vozač koji će preuzeti upravljanje u slučaju potrebe. Sony je rekao da mu žele pružiti i veći stupanj autonomije, no zasad još nisu objavili detalje o tome.

Obzirom da auto dolazi od giganta audio industrije, ne čudi da su ga opremili 360 reality zvukom sa zvučnicima koji su smješteni u svaki od četiri naslona za ruke, a za autonomne sustave vožnje koristi 33 ugrađena senzora.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->