Nalazite se
  • Pop Tech
  • Britanci ove godine kupili 65 tisuća kazeta
Članak
Objavljeno: 21.07.2020. 12:21

Low tech 

Britanci ove godine kupili 65 tisuća kazeta

Među audiofilima gramofonske ploče su i dalje in, ali i kazete se lijepo prodaju.

Britanci ove godine kupili 65 tisuća kazeta

Vjerujemo da mlađim generacijama audio kazete predstavljaju mistiku kao i telefoni s okruglim brojčanikom, no u Velikoj Britaniji se i dalje uredno prodaju.

Prema statistikama britanske organizacije Official Charts Company, u prvih 6 mjeseci ove godine u Ujedinjenom kraljevstvu je prodano oko 65.000 audio kazeta, što je dvostruko više nego u istom razdoblju 2019. godine i više nego cjelogodišnja prodaja 2018.

Apsolutni hitovi na tržištu audio kazeta su najnoviji album Lady Gage Chromatica i album Calm australskog benda 5 Seconds of Summer. Svaki od tih albuma se prodao u 12.000 primjeraka na kazetama, a na britanskom tržištu se i dalje može naći veći broj audio linija s kazetofonom.

Ove brojke su dakako ništa prema streamanim sadržajima, među kojima vodi Lewis Capaldijeva pjesma  Someone You Loved koja je streamingom preslušana čak 228 milijuna puta. 

Prema predviđanjima analitičara, audio kazete će se ove godine u Velikoj Britaniji prodati u više od 100.000 primjeraka, što je po prvi puta više nego 2003. godine.

Teško je reći tko kupuje kazete, odnosno jesu li to hipsteri ili stari nostalgičari koji su mladost proveli uz walkmene, a sve češće su za kazete zainteresirani i kolekcionari.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->