Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Sony predstavio vlastiti električni auto
Članak
Objavljeno: 07.01.2020. 17:19

CES 2020 

VIDEO: Sony predstavio vlastiti električni auto

Ovo je možda najveće iznenađenje ovogodišnjeg CES sajma u Las Vegasu.

VIDEO: Sony predstavio vlastiti električni auto

Malo tko bi očekivao da će Sony na ovogodišnjem CES-u predstaviti svoj električni automobil, no div potrošačke elektronike složio je upravo takvo vozilo u okviru svoje Vision-S inicijative, koje vjerojatno nikada neće stići na ceste, jer služi samo kao demonstrator tehnologija za automobilsku industriju koje je japanska tvrtka razvijala u posljednjih nekoliko godina.

Auto je razvijen u suradnji s više tvrtki, uključujući Bosch, Continental, Nvidiju i Qualcomm, koje su se udružile na izradi prvog (i vjerojatno zadnjeg) Sonyevog sedana.

Auto posjeduje 33 senzora, uključujući one koji omogućuju autonomnu vožnju razine 2, a unutra se nalazi 360 Reality Audio tehnologija, widescreen zasloni i mnogo toga još, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Što se tiče značajki koje najviše zanimaju vozače, Sony je otkrio da auto pogone 2 električna motora od 200 kW i da može potegnuti od nule do stotke za 4,8 sekundi, dok mu je maksimalna brzina 240 km/h. Auto je u potpuno voznom stanju, pa su ga na veliko oduševljenje publike dovezli na pozornicu tijekom održavanja Sonyeve key konferencije na CES sajmu. Stoga ne treba u potpunosti odbaciti mogućnost da bi Sony ubrzo možda mogao postati i proizvođač automobila. Ili mislite da ipak malo pretjerujemo?Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->