Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Punjenje električnog automobila za 150 sekundi
Članak
Objavljeno: 23.06.2013. 16:24

Tesla Motors 

VIDEO: Punjenje električnog automobila za 150 sekundi

Tesla Motors postavio "pumpu" koja omogućuje rekordno brzo punjenje baterija električnih automobila.

VIDEO: Punjenje električnog automobila za 150 sekundi

Ovih je dana Tesla Motors u Los Angelesu postavio testnu električnu postaju za punjenje električnih automobila, za koju kažu da je najbrža na svijetu.

U današnje vrijeme, kada se sve više govori o električnim automobilima kao vrlo skoroj budućnosti čistog, zdravog i isplativog sustava osobnog transporta, mnogi skeptici kažu kako je današnja tehnologija baterija još uvijek njihova najveća boljka, jer se baterije vrlo brzo prazne, dok im istovremeno punjenje traje predugo u odnosu na benzince, a nikome se ne da čekati na pumpi dva sata dok mu limeni ljubimac bude "natankan do vrha".

Šef Tesla Motorsa Elon Musk odlučio je demonstrirati najnovije inovacije u tehnologiji baterija i njihovom punjenju, pa je svečano u probni rad pustio, kako kaže, "najbržu električnu pumpu na svijetu, koja je u stanju električni automobil napuniti za kraće vrijeme nego što je to u stanju tradicionalna benzinska pumpa".

U videu dolje, Musk demonstrira dvije njihove tehnologije, jednu koja omogućuje da se čitav baterijski paket električnog automobila zamijeni za samo 90 sekundi, te drugu koja omogućuje punjenje automobila za 150 sekundi.

Vlasnicima Tesla Model S automobila će na njihovim postajama biti omogućena izmjena baterija bez potrebe da uopće izlaze iz vozila, što će ih koštati potpuno isto kao da gorivom napune puni tank benzinskog automobila.

Pored toga, korisnici će moći sami odlučiti hoće li na "pumpi" zamijeniti baterije ili puniti stare.

Musk je također rekao kako će tijekom testiranja prve opskrbne postaje u Los Angelesu izmjena baterija i punjenje strujom svim vlasnicima Tesla Model S vozila biti potpuno besplatno. 

VIDEO: Elon Musk demonstrira zamjenu i punjenje baterija  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->