Nalazite se
  • Pop Tech
  • Ulični punjači na sunčevu energiju u New Yorku
Članak
Objavljeno: 20.06.2013. 10:57

Street Charge 

Ulični punjači na sunčevu energiju u New Yorku

Stanovnici New Yorka uskoro će imati mogućnost punjenja mobilnih uređaja na ulicama i u parkovima.

Ulični punjači na sunčevu energiju u New Yorku

Tvrtka Goal Zero koja se bavi izradom generatora i druge opreme namijenjene za dobivanje električne struje solarnom energijom, udružila se s telekomunikacijskim gigantom AT&T-em i dizajnerskim studiom iz Brooklyna PENSA, kako bi pokrenuli sustav javnih punjača mobilnih uređaja na sunčevu energiju pod nazivom Street Charge.

Kako piše u svojem medijskom priopćenju, Goal Zero će svoje najnovije spoznaje o solarnim kolektorima i tehnologiji baterija uklopiti u moderni dizajn postaja za punjenje koji donosi PENSA studio, a ljudi će na tim mjestima moći puniti svoje mobitele i druge gadgete preko USB portova i priključaka za punjenje.

Postaje se sastoje od solarnih ploča i litijskih baterija, te bi kako kažu, "uvijek trebale imati dovoljno energije za punjenje uređaja, bez obzira je li vrijeme sunčano ili se spustila noć s punim Mjesecom ili bez njega".

Sustav je već testiran u Brooklynu prošle godine, a prve postaje koje su se već započele postavljati, nalaze se u 18. ulici i Fort Green parku, dok će ih tijekom ljeta AT&T početi postavljati na najprometnija mjesta (za pješake) u New Yorku , uključujući Brooklyn Bridge Park, Coney Island, Riverside Park, Rockaways, Summerstage u Central Parku, Randall’s Island, Governor’s Island, Union Square i Hudson River Park. 

Izvor: Goal Zero Media Center

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->