Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Lufthansa redizajnirala prvu i poslovnu klasu
Članak
Objavljeno: 14.03.2023. 15:07

Allegris 

VIDEO: Lufthansa redizajnirala prvu i poslovnu klasu

Do kraja 2025. godine više od 80 novih putničkih zrakoplova bit će opremljeno novim Allegris dizajnom.

VIDEO: Lufthansa redizajnirala prvu i poslovnu klasu

Njemački zračni prijevoznik Lufthansa razvila je novi dizajn putničkog smještaja pod nazivom Allegris, koji će po prvi će put imati u ponudi sedam različitih kategorija i ponuditi putnicima visoku tehnologiju, udobnost i privatnost. Lufthansa u ovaj dizajn ulaže čak 2,5 milijardi eura tijekom sljedeće dvije godine, što je njezino najveće ulaganje do sada.

Lufthansa-Allegris-First-Class-Suite-Plus-Doppelbett

Novi Allegris Business Class dizajn razvio je londonski dizajnerski studio Pearson Lloyd. Istaknute značajke uključuju modularni dizajn s više sjedala koji sadrži kontrolirano grijanje i hlađenje unutar sjedala, udoban dizajn za ramen, poboljšanu privatnost, 27-inčne monitore, osobni tablet za dodatnu opciju prikaza, slušalice sa sustavom poništavanja buke, krevet minimalne veličine od dva metra, modul za bežično punjenje, dodatnu pohranu, dizajnersku rasvjetu, osobni ormar i minibar.

csm_Lufthansa-Allegris-Business-Class-Privacy-and-Classic-Sitz_3d4131d4af

Osim toga, osobni uređaji poput mobilnih telefona i bežičnih slušalica mogu se sinkronizirati putem Bluetootha sa sustavom za zabavu.

Mogućnosti sjedenja u poslovnoj klasi sastoje se od apartmana prve klase, odnosno dvokrevetnih i jednokrevetnih apartmana, opcije Extra-Space Seat koja se može pohvaliti prostranim sjedalom s dodatnim radnim prostorom, sjedalom uz prozor s dodatnom privatnošću, sjedalo s ekstra dugim krevetom od 2,2 m, sjedalom uz prozor s kolijevkom za bebu, dvostruko sjedalo smješteno u zadnjem redu gdje se dva susjedna sjedala mogu spojiti u dvostruki ležaj sa središnjom konzolom koja se može uvući i klasična opcija s pristupom prolazu.

Lufthansa-Allegris-Business-Class-Business-Suite-innen

Kako bi optimizirao individualno iskustvo putnika, Pearson Lloyd je napravio svako sjedalo u zrakoplovu po mjeri kako bi točno odgovaralo određenom zrakoplovu. Tijekom opsežnog razdoblja od osam godina konstruirani su ergonomski prototipovi modela svakog sjedala za Lufthansine dugolinijske zrakoplove B747-8, B777-9, A350 i B787-9. Kroz opsežna testiranja, Pearson Lloyd je uspio osigurati da sjedala ne samo da zadovoljavaju potrebe raznolikog raspona korisnika, već i da maksimiziraju učinkovitost kabine, proizvodne procese i korištenje materijala i resursa tijekom proizvodnje.

 

csm_Lufthansa-Allegris-First-Class-Suite-aussen_92c3510363

"Svaki gost ima vlastito shvaćanje premiuma, zbog čega se fokusiramo na maksimalnu individualnost i ekskluzivnost", rekao je Jens Ritter, izvršni direktor Lufthansa grupe. "Prvoklasni apartman Plus prenosi osjećaj privatnosti i individualnosti sličan hotelskoj sobi, samo na visini od jedanaest kilometara. Asortiman Allegris obećava individualnost, ekskluzivnost i vrhunsku uslugu duž cijelog lanca putovanja." 

Značajke vrijedne pažnje uključuju osobne apartmane zajedno s ormarom, prostranim blagovaonskim stolom, zaslonima pune širine, grijanim i hlađenim sjedalima i bežičnim modulom za punjenje.

Flota Lufthanse Allegris također će sadržavati novu Premium ekonomsku klasu, s modernim dizajnom sjedala koja imaju velik nagib od 99 cm, kao i osobni središnji naslon za ruke s bežičnim punjenjem za mobilne uređaje i slušalicama za poništavanje buke.

csm_Lufthansa-Allegris-Premium-Economy-Class_153381da31

 Tu je i nova standardna ekonomska klasa koja također donosi neke zanimljive značajke, uključujući veći nagib sjedala od 79 cm, držače za tablete, USB priključke i dodatnu udobnost u prvim redovima s nagibom sjedala od 86 cm. Putnici također imaju mogućnost rezervirati slobodno mjesto pokraj sebe, a cijela kabina je nadograđena novim sustavom za zabavu u letu koji sadrži velike monitore i Bluetooth vezu za povezivanje osobnih uređaja. Dodatno, implementirano je "Human Centric Lighting" osvjetljenje kako bi putnicima pomoglo u smanjenju jet laga nakon leta. 

Kako se dizajn Allegris uklapa u same zrakoplove možete pogledati u ovom videu.

Lufthansa je također puno pažnje obratila na održivost, pa su sva sjedala, deke, jastuci i navlake, izrađeni od materijala koji se mogu reciklirati. Sveobuhvatna održiva inicijativa zrakoplovnog prijevoznika dovest će do modernizacije više od 200 novih zrakoplova za kratke i duge relacije, pri čemu se Lufthansa nada značajnom smanjenju prosječne emisije CO2 svoje flote. Prema tvrtki, očekuje se da će ultramoderni "Dreamliner" (Boeing 787-9) trošiti otprilike 2,5 litara kerozina po putniku na svakih 100 km, što je do 30% manje od prethodnog modela. 

csm_Lufthansa-Allegris-Business-Class-Layout_eb999590fd

Do kraja 2025. više od 80 novih zrakoplova bit će opremljeno novim dizajnom Allegris. Boeing 789 bit će predstavljen prije kraja 2023., dok će Airbus A350-900 uvesti novu prvu klasu 2024. godine.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Lufthansa Allegris Pearson Lloyd
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->