Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.03.2023. 11:01

General Motors 

ChatGPT stiže u automobile

General Motors radi na digitalnom asistentu za automobile nalik na ChatGPT.

ChatGPT stiže u automobile

Trebat će proteći još neko vrijeme dok nas autonomni automobili ne počnu sami voziti na posao, no čini se da ćemo s njima moći razgovarati tijekom vožnje.

General Motors je potvrdio informaciju koju su objavili neki mediji, da radi na digitalnom asistentu za automobile koji se temelji na modelima strojnog učenja nalik na ChatGPT.

GM želi u automobile ugraditi digitalnog asistenta koji će pomagati vozačima u situacijama u kojima su se u prošlosti možda morali poslužiti priručnikom (manualsima) za svoje vozilo. Na primjer, AI asistent vam može pokazati kako zamijeniti gumu na automobilu ako se probuši kroz video film ili AR upute, pri čemu će pratiti kako to radite, a također bi mogao ponuditi značajke integracije i suradnje s drugim uređajima, uključujući daljinski za otvaranje garažnih vrata.

"Ova promjena ne odnosi se samo na jednu sposobnost kao što je evolucija glasovnih naredbi, već umjesto toga znači da kupci mogu očekivati ​​da će njihova buduća vozila biti daleko sposobnija u cjelini kada je riječ o novim tehnologijama", rekao je glasnogovornik GM-a za Reuters.

Digitalni asistent u automobilu će raditi malo drugačije od drugih chatbotova jer GM radi na dodavanju "sloja specifičnog za automobile" povrh velikih jezičnih modela koji pokreću ChatGPT, a to će biti dio šire suradnje između proizvođača automobila i Microsofta, koji su se još 2019. godine udružili u radu na autonomnim vozilima.

Obzirom da je Microsoft jedini pružatelj usluga oblaka za OpenAI, to znači da će GM-ov pomoćnik u automobilu gotovo sigurno raditi na Azureu, a jasno je da će koristiti modele strojnog učenja OpenAI-ja i Microsofta poput GPT-3.

GM još nije rekao kako će se njegov AI asistent zvati niti je otkrio kada bismo s njim mogli popričati u nekom automobilu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi General Motors AI asistent ChatGPT
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->